Takmičenje "Prva harmonika Srbije" 27. jula u Jagodini

|   Život
Učestvovaće više od 50 takmičara, a priređen je i bogat muzički program
Foto: TV Kopernikus

Takmičenje „Prva harmonika Srbije“, 18. po redu, održaće se u petak 27. jula, na Letnjoj sceni izletišta „Potok“ u Jagodini, od 18 časova. Slogan ovogodišnjeg festivala je „Dobrodošlica svima – pobeda najboljima“.

Za festival kao i svake godine među harmonikašima svih uzrasta vlada veliko interesovanje. I ove godine nastupiće preko 50 takmičara iz svih krajeva Srbije, a biće i muzičara iz bivših jugoslovenskih republika, kao i pojedinih delova Evrope. U žiriju će ove godine biti eminentni muzički stručnjaci: Jovica Đorđević, magistar muzike sa Bečkog konzervatorijuma, harmonikaš i kompozitor Slavko Stefanović Slavkoni, čiji orkestar će nastupiti u revijalnom delu i Aleksandar Anđelković iz Surdulice, koji je pobedio na prošlogodišnjem takmičenju. Pored Slavkonijevog orkestra, za revijalni deo je pripremljeno još muzičkih iznenađenja.

Nagrade će se dodeljivati u sledećim kategorijama: petlići, pioniri, mlađi juniori, stariji juniori, seniori i dueti. Ovogodišnji festival će, kao i svi prethodni, biti posvećen prerano preminulom harmonikašu Aleksandru Saši Todoroviću, koji je posle žiriranja na trećem festivalu tragično nastradao po povratku kući. Organizatori mu na ovaj način odaju počast stavljajući do znanja da nisu zaboravili kakav je trag ostavio na harmonikaškoj sceni, tako da je ovo 15. put kako se organizatori i takmičari sećaju ovog virtuoza na harmonici.

Takmičenje organizuje škola harmonike Bojana Nešića, a u slučaju vremenskih neprilika, takmičenje će se održati u istog dana, u istom terminu, u Kulturnom centru „Svetozar Marković“ u Jagodini. 

Dušan Miletić
 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar