Tanjug: Malo novina i nešto lekova stiglo na Kosovo

|   Info
Kosovska Mitrovica -- Posle četiri dana blokade robe iz centralne Srbije, pojedine dnevne novine i određena količina lekova stigli su na Kosovo, javlja izveštač Tanjuga.
Foto: YouTube printscreen

 

 

Novine nisu stigle na kioske, već su razdeljene po zgradama, ponegde su stavljane u sandučiće, a negde ostavljane ispred vrata stanova.


Podsetimo, nakon što Priština nije uspela da učlani Kosovo u INterpol, tamošnje vlasti donele su odluku da se taksa na robu iz Srbije i BiH poveća za 100 odsto. To je rezultiralo tim da roba iz Srbije uopšte nije ni prošla administrativne prelaze s Kosovom, a kosovski Srbi uputili su se u Beograd gde su razgovarali s predsednikom Vučićem. 


Dan nakon toga, u ranim jutarnjim satima specijalne jedinice kosovske policije ROSU izvršile su pretres na više lokacija u severnom delu Kosovske Mitrovice i uhapili četiri osobe, dok im je peta za kojom su tragala - Milan Radoičić, pobego. 


Kosovskap olicija saopštila je da je ta akcija sprovedena u skladu s istragom ubistva Olivera Ivanovića, ali srpska strana tvrdi da je reč o novoj provikaciji Prištine i skretanje pažnje s odluke o uvećanju carina.