Tradicija, etno sadržaji , vitezovi , lukovi i strele u tvrdjavi za 131. Smederevsku jesen

|   Život
JP Smedderevska tvrđava domaćin brojnih sadržaja tokom Smederevske jeseni

 

 

 

 

Vožnja  open-basom sa panoramskim razgledanjem grada  počinje većč u četvrtak u 9. Aktivan i pristan,  vožnja brodom  Kovin u tri popodnevna termina, na  svakih sat i po. Tradicionalno organizovane posete i Vili Obrenovića.

 

Uz Centar za kulturu JP Smederevska tvrđava je po običaju jedan od najvažnijih  stožera gradske turistčko-privredne manifestacije Smederevska jesen . Uz nezaobilazne zabavne radnje, ugostiteljsku i robnu ponudu u levom polovini  velikog grada smederevske tvrđave, desna polovina i mali grad predviđeni su i  ove godine za spoj tradicije, kulture i etno sadržaja, koji oživljavaju duh i vreme srednjevekovnog podizanja i izgradnje Smedereva.

Prvi događaji počinju već u petak u jutarnjim satima, kada se otvara izložba etno dvorišta, u kojima izlažu  smederevska sela i koja je, prema oceni  stranih posetilaca, prošle godine bila jedna od najatraktivnijih ponuda Smederevske jeseni, jer su gosti iz brojnih  zemalja mogli da probaju naše voće i povrće, koje je prirodno, organski uzgajano i ima pravi  miris i ukus, za razliku od njihovog  ,, plastičnog,, u megamarketima.  – kađe Mali grad će sve vreme biti  prepun kulturnih događanja.  Nakon svečanog otvaranja u petak uveče, do 20 sati, simfonijski orkestar RTS-a , uz dirigetnsku palicu Bojana Suđića, izvešće  operu ,, Karmina Burana,, Karla Orfa. U nedelju, manifestaciju zatvaraju Sanja Ilić i balkanika, upotpunjujući tu finu dimenziju etno sadržaja, istorije, tradicije,  elitne kulture i moderne zabave. Posebno nam je zadovoljsto što ćemo i preko dana imati razne ,, srednjevokvne,, sadržaje u malom gradu – izložbu  starih zanata i vitezova iz srednjeg  veka,   kostimiranu  predstavu Patos-a posvećenu dvoru Đurđa Brankovića  i ove godine  , po prvi put, lukove i strele smederevskog streličarskog kluba Despot Đurađ Branković, u levom delu  veliko grada u tvrđavi. – kaže Goran  Jovšić.

JP Smederevska  tvrđava i ove godine organizuje panoramsko razgledanje grada  open busom, obilazak Vile Obrenovića i vožnju brodom Kovin. Informacije o ovim ponudama, možete pronaći  ispod ovog  teksta.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar