Tramp: Da je neko drugi vratio vojnike kući, bio bi heroj

|   Info
Predsednik SAD Donald Tramp objavio je na Tviteru da bi bilo ko drugi osim njega bio najpopularniji heroj u Americi, da je objavio da "nakon desetkovanja Islamske države u Siriji" planira da vrati trupe iz te zemlje.
foto: YouTube preentscreen

 

Izvor: Tanjug

Tramp je tako odgovorio na reakcije koje su usledila nakon njegove odluke da povuče američke trupe iz Sirije.

"Da je bilo ko, osim vašeg omiljenog predsednika, Donalda Trampa, objavio da ćemo, nakon desetkovanja Islamske države u Siriji, vratiti naše trupe kući (srećne i zdrave), ta osoba bi bila najpopularniji heroj u Americi. Kada sam ja u pitanju, usledio je žestok udar iz medija koji objavljuju lažne vesti. Ludo!", napisao je Tramp.

U drugom tvitu se bavio i doskorašnjim američkim ministrom odbrane Džimom Matisom, koji je podneo ostavku zbog neslaganja sa Trampom oko povlačenja iz Sirije. 

"Kada je predsednik (Barak) Obama neslavno otpustio Džima Matisa, ja sam mu pružio drugu priliku. Neki su mislili da ne bi trebalo, ja sam mislio da treba. Interesantan odnos – ali ja sam takođe pružio sve resurse koje on zapravo nikada nije ni imao. Saveznici su važni – ali ne kada iskorišćavaju SAD", naveo je Tramp.

U trećoj poruci na Tviteru, Tramp je izneo tvrdnju da uopšte nije ni poznavao Breta Mekgurka, sada već bivšeg Specijalnog izaslanika za globalnu koaliciju koja se bori protiv Islamske države.

Mekgurk je podneo ostavku u petak, dan nakon Matisa, a razlog je prema tvrdnjama medija bilo njegovo "snažno neslaganje" sa predsednikom SAD u vezi sa odlukom o povlačenju trupa iz Sirije.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar