Tramp: FBI ima odrešene ruke

|   Info
Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da "FBI ima odrešene ruke" u istrazi protiv Breta Kavanoa, njegovog kandidata za sudiju Vrhovnog suda.
foto: YouTube preentscreen

 

Izvor: Tanjug

On je izrazio nadu u pozitivan ishod istrage

FBI je otpoceo novu istragu o Kavanou zbog optužbi za seksualno zlostavljanje, a jedna od žena koje su ga optužile, Debora Ramirez - koja tvrdi da ju se seksualno napao dok su bili studenti Jejla - pristala je da sarađuje sa Federalnim istražnim biroom, prenosi AP.

Advokat Debore Ramirez rekao je u subotu da agenti FBI žele da razgovaraju sa njom.

Tramp je novinarima u subotu u Beloj kući rekao da će "FBI raditi šta god bude morao, čak i stvari na koje nikada nismo ni pomislili", dodavši da želi da budu ispitani svi za koje Biro, po svom diskrecionom pravu, bude smatrao da treba da budu podvrgnuti ispitivanju.

"Nadam se da će na kraju sve biti u redu", rekao je predsednik SAD.

Tramp je, na skupu hiljada pristalica u Zapadnoj Virdžiniji, u subotu rekao i da je "užasna, radikalna grupa" demokrata upotebila "nemilosrdnu taktiku" protiv Kavanoa, te da su demokrate "rešene da povrate vlast na sve načine, vređajući bilo koga ko im se nađe na putu".

"To im nećemo dopustiti", poručio je Tramp.

Inače, Bela kuća je naredila istragu FBI protiv Kavanoa nakon što je to zatražio Odbor za pravosuđe u Senatu, a predsednik Tramp je u petak uveče na Tviteru napisao:

"Počela je sedma istraga FBI-a o sudiji Kavanou. Jednog dana će biti priznat kao sjajan sudija Vrhovnog suda".

Tramp je saopštio da istraga koju FBI vodi o navodima Kristin Blazi Ford, još jedne žene koja je sudiju Kavanoa optužila za seksualni napad, mora biti "ograničenog dometa" i "završena u toku jedne sedmice".

Odbor američkog Senata za pravosuđe u petak je podržao izbor Breta Kavanoa za sudiju Vrhovnog suda SAD, a odluku je prosledio Senatu koji treba da se izjasni.

Glasanje je bilo po stanačkoj liniji - svih 11 republikanskih senatora podržalo je izbor Kavanoa, dok je svih 10 demokrata bilo protiv, prenela je agencija AP.

Istovremeno, republikanski senatori saglasili su se da se konačno glasanje o Kavanou u Senatu odloži za sedam dana, kako bi u tom periodu FBI sproveo istragu o tvrdnjama tri žene koje su ga optužile za seksualno zlostavljanje pre više od 30 godina.

Ovakav razvog dogadaja usledio je nakon dramatičnih svedočenja Kristin Blazi Ford, koja je Breta Kavanoa optužila za seksualni napad dok su oboje bili tinejdžeri 1982, i sudije Kavanoa koji je njene optužbe negirao tvrdeći da se protiv njega vodi politička kampanja.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar