Tramp iznenada u Iraku

|   Info
Predsednik Donald Tramp iznenada je otputoao u Irak i posetio američke vojnike u toj zemlji, što je njegova prva poseta nekoj ratnoj zoni otkako je predsednik, javlja Glas Amerike.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet, Glas Amerike

Predsednički avion Air Force One sleteo je u vazdušnu bazu Al Asad zapadno od Bagdada posle noćnog leta iz Vašingtona.

U avionu su bili i prva dama Melanija Tramp, mali broj pripadnika Trampovog obezbeđenja i nekoliko novinara.

Trampa su dugo kritikovali zbog toga što nikada nije posetio vojnike u nekoj od ratnih zona.

Tramp je po sletanju u vazdušnu bazu pored Bagdada rekao da “će se, vremenom, mnogi saglasiti sa njegovom odlukom o povlačenju trupa iz Sirije i da je vreme da počne da se razmišlja”.

“Nije planirano da naše prisustvo u Siriji bude neograničeno niti trajno”, rekao je Tramp i istakao da će SAD ostati prisutne u Iraku gde je oko 5.200 američkih vojnika.

Ipak, njegovu odluku o povlačenju oko 2000 vojnika iz Sirije su kritikovali mnogi, a među njima i bivši sekretar za odbranu Džim Matis koji je dva dana posle Trampove odluke objavio da podnosi ostavku.

Predsednik je takođe preispitivao prisustvo vojnika u Avganistanu, ali za sada ne postoje zvanične najave o povlačenju trupa iz te zemlje.

Donald Tramp je sledio svoje prethodnike Baraka Obamu i Džordža Buša mlađeg koji su takođe išli u nenajavljene posete Iraku, podseća Glas Amerike.

Foto: FoNet

Komentari i odgovori

×

Ime je obavezno!

Enter valid name

Važeća email adresa je obavezna!

Enter valid email address

Komentar je obavezan!

* Ova polja su obavezna.

Objavite prvi komentar.