Treći projekat Fondacije Ana i Vlade Divac u Šidu

|   Info
Već treći projekat Fondacije Ana i Vlade Divac uspešno se realizuje u šidskoj opštini.Kroz sedam projekata investirano je 2,4 miliona dinara.Slični projekti realizovani su u Subotici i Preševu

Fondacija  Ana i Vlade  Divac  u opšitni Šid realizovala je treći projekat  putem kojeg se  obezbeđuju bolji uslovi života migranata, ujedno pruža pomoć lokalnom stanovništvu. Za projekat „ Možemo i mi“  u šidskoj opštini konkurisalo je oko trideset udruženja i neformalnih grupa od kojih je sedam projekata podržano.Tim povodom organizovana je bila poseta predtsavnika medija koji su se bliže upounali s projektima koji su pri kraju realizacije.
Nakon više od dvadeste godina putem projekta Neformalne grupe „Nastavnici Gimnazije“ okrečeni su hodnici Gimnazije „Sava Šumanović“ u Šidu.Dve trećine troškova u iznosu 199.344 dianra obezbeđeno je kroz projekat dok su trećinu platili roditelji učenika.Sportsko udruženje „Sport za sve“  kroz projekat  izgradnje trim staze  u Slovačkom parku promoviše sport i zdrav način života. Prisutni novinari obišli su i dečje igralište u Gibarcu  a inicijator ovog projekta je  Udruženje žena „Majčin zagrljaj“.Poseta novinara završena je  obilsakom Prihvatnog centra za migrante u Principovcu gde je smešteno 180 osoba.Ovi i preostala četiri projekta biće predstavljeni na Festivalu sloidarnosti koji će biti održan u Slovačkom parku 14. avusta.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar