Tri bronze za KBS "Naisus" na Svetskom školskom prvenstvu

|   Sport
Klub borilačkih sportova "Naisus" bogatiji je za 3 bronze sa Svetskog školskog prvenstva, koji se održava u Beogradu od 11. do 19.septembra.
Foto: Klub borilačkih sportova - Naisus

 

Međunarodna školska sportska federacija predstavlja internacionalnu multisportsku organizaciju. Priznata je 1995.god. od strane Međunarodnog olimpijskog komiteta. Okuplja 132 Nacionalne školske sportske organizacije širom sveta u više od 40 sportova. U kooperaciji sa svojim članovima odnosno granskim savezima, do sada je organizovala veliki broj školskih takmičenja. Uzrast za koji se organizuju takmičenja jeste od 6 do 18 godina. Ovo prvo Svetsko školsko prvenstvo održano je u 14 različitih sportova, među kojima  je bio i tekvondo, a za uzrast od 13 do 15 godina. Takozvana Školarijada okupila je oko 2.500 takmičara iz 25 zemalja širom sveta.

“U okviru Tehničke reprezentacije Srbije pozvane su Lena Veljković i Jelena Stevanović. Imajući u vidu da je ovo Svetsko školsko prvenstvo, to učešće predstavlja veliku čast. Takođe mora da se uzme u obzir i činjenica da se u više sportova takmiči pa to podseća na Univerzijadu. 3 bronzane medalje predstavljaju izuzetan uspeh za sve nas – takmičare, Klub, škole, Grad Niš. Upravo zbog toga se i nadamo da će Grad Niš i dalje pomagati jer samo tako možemo do ostvarenja zacrtanih planova”, rekao je prvi čovek KBS Naisus-a, Milan Anđelković.

Velesila poput Meksika ali i jaka Ukrajina, bile su neprelazne prepreke i Leni i Jeleni.

- Više sam nego zadovoljna postignutim uspehom. Moram da naglasim da su vidno nedostajala okupljanja reprezentacije. Sigurna sam da bi bolje ocene postigli, a ko zna verovatno i bolji plasman. To se naročito odnosi na parove i timove. Ja sam nastupila u timu zajedno sa Julijom Trifković (TK Kobra – Beograd) i Mašom Jovanović (TK Imperium – Zemun), rekla je Lena Veljković.

Najbolje kotirane kadetkinje su upravo Jelena i Lena, te su stavljene kako pojedinačno tako i u sinhronom paru odnosno timu.

- Ovo je veliko i novo iskustvo za mene, bez obzira što sam u Hali sportova (sada “Ranko Žeravica”) nastupala mnogo puta. Prvi put sam se upoznala sa nekim iz Meksika, Ukrajine, Nepala, i sl. Nedostatak reprezentativnih treninga ali i takmičenja, pojačao je tremu. Time sam za malo bila lošija od meksikanke Carol Marisel Sanchez Alvarado i ukrajinke Viktoria Lavreniuk. Nakon bronze u pojedinačnoj konkurenciji, osvojila sam i bronzu u paru zajedno sa Rastkom Popovićem (TK Vidikovac – Beograd), rekla je Jelena Stevanović.