Trijumf Poljske na „Dečjoj pesmi Evrovizije“

|   Zabava
Šampionka ovogodišnje „Dečje pesme Evrovizije“ je Poljakinja Roksana Vegel sa pesmom "Anyone I Want To Be". Bojana Radovanović iz Srbije završila je na 19. mestu.
Foto: Fonet

 

Izvor: RTS

Poljakinja Roksana Vegel trijumfovala je u Minsku na 20. „Dečjoj pesmi Evrovizije“, ali tek nakon dodavanja glasova publike.

Tokom dodeljivanja bodova nacionalnih žirija najveća borba vodila se između Australije (Džael – Champion) i Malte (Ela – Marchin' On).

Kada su, međutim, krenuli da se sabiraju i glasovi publike na vrh tabele izbile su Francuska (Angelina – Jamais Sans Toi) i, sada već, šampionska Poljska. 

Srpska predstavnica Bojana Radovanović sa pesmom Svet, autorke Marije Marić Marković, završila je takmičenje na 19. mestu sa 30 bodova.

Članovi nacionalnog žirija Srbije na izboru za „Dečju pesmu Evrovizije 2018“: Vojislav Borisavljević, Leontina Pat, Lejla Hot, Jana Paunović i Mihailo Ronić.

Na šesnaestom takmičenju za „Dečju pesmu Evrovizije“ učestvovali su predstavnici 20 zemalja, što predstavlja najveći broj učesnika.

Debitanti na ovom muzičkom takmičenju bili su Vels i Kazahstan, zemlje povratnice bile su Azerbejdžan, Izrael i Francuska, dok je od takmičenja ovog puta odustao Kipar.

Za titulu najbolje pesme borili su se izvođači iz Azerbejdžana, Albanije, Australije, Belorusije, Velsa, Gruzije, Izraela, Irske, Italije, Jermenije, Kazahstana, Makedonije, sa Malte, iz Poljske, Portugala, Rusije, Srbije, Ukrajine, Francuske i Holandije.