Turistička jesen u Smederevu

|   Info
Smederevci su dobri domaćini, za Smederevsku jesen posebno. Kao gosti, najčešće se odlučuju za letovanje u Grčkoj ili Crnoj Gori, ali i posete Zlatiboru, Kopaoniku ili nekoj od naših banja

 

Smederevska jesen je jedna od pet najvećih manifestacija u Srbiji, posle  Guče, Egzita, Beer festa...

  • Pre nekoliko godina, imali smo studijska merenja posećenosti svih dešavanja u gradu tokom Smederevske jeseni – kaže za KCn istok televiziju,Goran Jovšić, VD direktora JP Smederevska tvrdjava, koja nastavlja tradiciju gradske turističke organizacije -  Pomagali su nam studenti sa turističkog odseka Geografskog fakulteta. Tada je ustanovljeno da dnevno kroz grad prodje 100 hiljada ljudi. Za četiri dana koliko traje manifestacija to je više od 400 hiljada. Grad u turističkom smislu živi u ritmu tvrdjave, centralnog gradskog trga, Vile Obrenovića i Dunava, koji je sve atraktivniji preko pristana kod Dunavskog parka. Stotine hiljada stranaca i naših turista, djaka osnovnih i srednjih  škola  tokom turističke sezone, od marta do oktobra obidje grad, tvrdjavu, Vilu Obrenovića i Dunav. Uz vinarije, kojih je sve više, to predstavlja pravo turističko blago i čini veliki potencijal za razvoj grada. – kaže Goran Jovšić.

 

JP Smederevska tvrdjava povodom Smederevske jeseni i ove godine organizuje  panoramsku vožnju open basom, brodom  Kovin po Dunavu i organzovane posete Vilie Obrenović.

Panoramske vožnje  po gradu, otvorenim autobusom  i posete vili Obrenović počinju u četvrtak u 10 časova. Otvoreni autobus saobraćaće  na svaki sat od 10 do 19 –časova, dok su organiazvoane posete vili Obrenović na svakih sat i po, sa polaskom ispred Francuske kape na Dunavskom keju. Vožnje Dunavom  sa brodom Kovin, počeće u petak u 15 časova, a ovaj brod će putnike sa pristana u Dunavskom parku, prevoziti u tri grupe  u 15, 16 i 30 i 18 časova.

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar