U Beloj Palanci tri dana sve u znaku banice

|   Info
Manifestacija „Dani banice“ u Beloj Palanci počela je u juče kulturno-umetničkim programom u kome su nastupili folklorni ansambli, muzički talenti, pevačke i baletske grupe, a nastavljeni takmičenjem „Najbolji medju najboljima“.

Organizovana je i dečija Olimpijada, odnosno takmičenje dece u pripemi banice i prezentacija inostranih kuhinja.

“Dana banice” pored brojnih gostiju posetio je i državni sekretar Ministarstva poljoprivrede Velimir Stanojević koji je zajedno sa predsednikom opštine Bela Palanka Goranom Miljković obišao štandove i “Vrtkin vrt” koji je prvi put ove godine našao svoje mesto na manifestaciji i to sa ciljem promocije paprika vrtke koja uspeva jedino u belopalančakom kraju.

Stanojević je rekao da je veoma dobro što je opština Bela Palanka prepoznala poljoprivredu i turizam kao dve grane koje mogu da podstaknu ekonomski razvoj opštine. On je rekao da će opština Bela Palanka dobiti podršku države kada je u pitanju brendiranje vrtke i podsetio da i država i opština izdvajaju značajna sredstva za podsticaj poljoprivredne proizvodnje.

Predsednik opštine Bela Palanka Goran Miljković je podsetio da je manifestaciju “Dani banice” pokrenulo udruženje “Miris zavičaja”, a u uz maksimalnu podršku rukovodstva opštine, manifestacija je postala poznata ne samo u zemlji nego i u inostranstvu.

Koncertom Dragice Radosavljević Cakane i folklornih ansambala iz Srbije i Bugarske završen je prvi dan najpoznatije belopalanačke manifestacije.