U Hag otputovalo sedam pripadnika OVK

|   Info
Sedmoro bivših pripadnika terorističke OVK otputovali su u Hag, gde bi u narednih desetak dana trebalo da budu saslušani pred tužilaštvom Specijalnog suda kojii će suditi bivšim pripadnicima OVK za zločine nad Srbima, nealbancima i Albancima lojalnim srpskom sistemu, potvrđeno je u Kosovskoj policijskoj službi (KPS).

Izvor: Blic

Iz KPS-a nisu želeli da saopšte imena putnika, ali su naveli da je ceo postupak prebacivanja u Hag juče obavljen pod nadzorom istražitelja i službi bezbednosti iz Haškog tribunala.

Iz KPS-a je rečeno da postoji spisak sa još pedesetak imena Albanaca za koje se sumnja da su počinili ratne zločine od početka 1998. godine do kraja 2000. godine.

Advokat Tom Gaši, koji je pred Haškim tribunalom branio bivšeg ratnog komandanta terorističke OVK Ramuša Haradinaja, rekao je novinarima u Prištini da očekuje da će u narednih desetak dana svi pozvani bivši pripadnici OVK morati da se izjasne pred Specijalnim tužiocima.

Iz Komisije Vlade Srbije za nestala i kidnapovana lica navode da je Specijalnom tužilaštvu dostavljeno više desetina hiljada pisanog materijala, izjava svjedoka, zapisnika i drugog materijala, uz video i fono izvještaje i izjave, iz kojih se jasno može utvrditi pojedinačna odgovornost zločinaca iz redova OVK.