U Jagodini održan 11. fića fest

|   Info
U Jagodini je organizovan 11. „Fića festival“ na kome je učestvovalo oko 70 vozila, koja su obeležila auto industriju Srbije i Jugoslavije u prošlom veku.
Foto: TV Kopernikus

11.” Fićijada”, održana na parking prostoru Vivo šoping centra, okupila je zaljubljenike u nacionalno vozilo naše zemlje, koje je obeležilo prošli vek. Stigli su iz raznih gradova i u raznim bojama, iz Beograda, Kragujevca, Čačka, Jagodine, Aranđelovca, Prokuplja, Svilajnca, a neki su imali i registarske oznake BiH ili Makedonije.
"Udruženje ljubitelja fića", koje je organizator festivala, je upriličio i defile ovih vozila kroz Jagodinu i prigodan kulturno-umetnički program za sve posetioce.
-Ovo je tradicija, jer se okupljamo 11 put u Jagodini kao jednom od vodećih turističkih mesta. Kada smo se prve godine okupili, na ovom prostoru je bila livada, a danas predivan šoping centar, zoo vrt, Akva park i Muzej, a o Potoku da i ne govorim, jer sa svojom jedinstvenom pejzažnom arhitekturom ne ostavlja ravnodušnim postetioce “Fićijade”, koji nam dolaze u velikom broju. Ove godine se okupilo oko 70 automobila, proizvoda kragujevačke “Zastave”, koja su obeležila prošli vek. Mi sa ovakvih okupljanja poručujemo: Automobili se voze, a fića se voli, rekao je Slavoljub Bataveljić, predsednik Uduženja ljubitelja fića iz Kragujevca.
"Fiće" parkirane u nekoliko redova, izglancane i doterane, neki sa zastavama Srbije, privukle su pažnju brojnih radoznalaca. Njihovi vlasnici kažu da ih ne bi menjali nikada za neko drugo vozilo.
Za sve učesnike 11. Fićijade, lokalna samouprava Jagodine omogućila je obilazak turističkog kompleksa: Zoo vrta, Muzeja voštanih figura i kupanje u Akva parku.
T.Mitrović

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar