U jagodinskom Akva parku kontrola vode na visokom nivou

|   Info
U jagodinskom Akva parku voda u bazenima se kontroliše redovno. Radnici Akva parka to rade na svaka tri sata, a Zavod za javno zdravlje iz Ćuprije na osam dana. To je i razlog zašto mu svake godine sve veći broj posetilaca ukazuje poverenje, pa će ovaj avgust biti jedan od rekordnih po broju kupača.
Foto: TV Kopernikus

Dvanaestu sezonu  jagodinski Akva park privodi kraju sa izuzetnim kvalitetom vode u bazenima, velikom posećenošću i bogatim sadržajima za sve uzraste. Za sve ove godine steklo se veliko iskustvo, objašnjava direktor Akva parka Zoran Gligorijević, u svim segmentima rada, a prvenstveno u bezbednosti kupača i ispravnosti vode.
-Mi imamo ugovor za Zavodom za javno zdravlje iz Ćuprije i njihova obaveza je da na svakih osam dana uzimaju uzorke vode iz svih bazena. Do sada su njihovi rezultati bili zadovoljavajući, što znači da je voda za kupanje potpuno ispravna, kaže Gligorijević. Pored toga služba Akva parka koja radi na održavanju vode, a čine je trojica radnika, na svaka tri sata kontroliše ispravnost vode. Ovi radnici su u Akva parku od samog otvaranja pre dvanaest godina, znaju svoj posao i vode internu evidenciju, jer mi smo dužni po zakonu da kontrolišemo više puta u toku dana kvalitet vode u svim bazenima. Ove rezultate mi prikazujemo Sanitarnoj inspekciji, koja takođe redovno posećuje naš Akva park. Ono što je najbitnije, u Akva parku postoji digitalni sistem za doziranje sredstava za higijenu vode. Posle dva kišna meseca, u avgustu je naša vodena oaza dupke puna, pored redovne dnevne kontrole vode, mi je radimo i uveče, kada su bazeni prazni, doziramo ponovo sredstva za higijenu vode i čekamo jutro i novu kontrolu pred otvaranje kapija Akva parka u deset sati. Sa zadovoljstvom  mogu da kažem da za svih ovih 12 godina nije bilo nikakvih pritužbi na kvalitet vode, zdravstvene probleme ili bolesti kože, što samo govori da smo položii ispit kada je u pitanju kvalitet usluga Akva parka koji se prvenstveno odnosi na bazene, dodaje Zoran Gligorijević, direktor jagodinskog Akva parka.
    Jagodinsku vodenu oazu, smeštenu u najeletnijem delu grada, tokom sezone poseti na stotine hiljada turista iz zemlje i inostranstva. Zato ne čudi podatak da su svi smeštajni kapaciteti u okolini Akva parka popunjeni i da se u ovim vrelim avgustovskim danima uvek traži mesto više.
 - U Akva parku sam od samog početka i vodim preciznu statistiku o posećenosti, kako dnevnu tako i sezonsku. Kroz njega tokom jedne sezone prođe preko 400.000 posetilaca i ovaj broj iz godine u godinu samo raste. Mi smo ove godine imali problem sa vremenom tokom juna i jula, nije bilo kupača zbog kiše, ali prvi lepi i sunčani dani avgusta su sve nadoknadili. Prema evidenciji, ovo će takođe biti jedna od rekordnih godina u posećenosti. Ukoliko pomnožite dosadašnji broj posetilaca sa dvanaest sezona, dobijate cifru od preko 4,5 miliona ljudi koji su nas posetili od aprila, kada se kapije otvaraju za sve ekskurzije i individualne posete, preko kupačke sezone tokom leta, pa do jesenjih obilazaka u oktobru i novembru, jer Akva park u Jagodini pleni svojom lepotom i impozantnošću tokom cele godine, objašnjava Gligorijević, dodajući da Akva park ne podrazumeva samo kupanje, već i druge sadržaje, koji se svake godine obogaćuju, a sve u službi zadovoljnih posetilaca. 

-Akva park u Jagodini se prostire na tri hektara, sadrži sedam bazena, od kojih je jedan olimpijski, što je retkost u srpskim akva parkovima. Baš taj sadržaj nam i omogućava da organizujemo domaća i međunarodna vaterpolo takmičenja tokom leta. Imamo dva dečija bazena u kojima je voda do 50 santimetara duboka, sa svim sadržajima za najmlađe, takođe i dva neplivačka bazena za one koji žele da se rekreiraju u njima, bazen za prijem tobogana i rekreativni bazen sa masažerima i šankom u vodi za kompletno uživanje, prvenstveno omladine koja je tu najbrojnija. Akva park poseduje 1000 ležaljki i suncobrana, pet restorana sa oko 1200 mesta. Pored toga, naši sadržaji su obogaćeni nastupima plesnog kluba „La Luna“ iz Jagodine, koja animira posetioce preko dana, dok u večernjim satima organizujemo koncerte, izbor za mis, koji će se održati u petak, 17.avgusta, preko letnjeg bioskopa u saradnji sa Kulturnim centrom.
Pored bogatih sadržaja i besprekorne kontrole vode u svim bazenima, o kupačima brine spasilačka služba, koju čini 20 licenciranih spasioca. Svakodnevo, u zavisnosti od broja kupača, kojih tokom vikedna, po običaju, ima nekoliko hiljada, u smeni je 10-12 njih. Akva park poseduje i obaveznu dežurnu lekarsku službu za sitne povrede, kojih, kako kaže direktor  Zoran Gligorijević, ima vrlo malo i uglavnom se odnose na ogrebotine dece prilikom trčanja. Za ozbiljnije povrede angažovani su lekari Doma zdravlja, ali, na sreću, one se javljaju vrlo retko.
T.Mitrović
    

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar