U niškom Nučno tehnološkom parku počela sa radom Inovaciona škola

|   Info
Predstavnici startap kompanija iz regiona, ali i lokalnih samouprava, upoznaće se sa načinima na koji mogu da unaprede i razviju svoj biznis, da promovišu proizvode, ali i gde i kako da konkurišu za sredstva namenjena njihovom razvoju.
Foto: televizija Kopernikus

 

U naredna dva i po meseca polaznici će proći kroz 20 modula koji će unaprediti njihovo znanje i sposobnost za samostalno poslovanje, razvoj i promociju proizvoda.

To će omogućiti da i manje opštine iz regiona mogu da pomognu i podrže startapove u svojoj sredini. Inače mentori su uglavnom ljudi koji su se već dokazali na polju biznisa i koji uspešno vode svoje kompanije.

Jedan od suorganizatora ove škole je i grad Niš, koji, pored edukacije startapovima od nedavno odobrava i finansijska sredstva.

Finansijska sredstva startapovi u Srbiji mogu dobiti i od republičkih i stranih finansijera na konkrusima koji se raspisuju tokom svake godine. U niškom Naučno tehnološkom parku kažu da je procent uspešnosti firmi koje su kod njih započele biznis izuzetno visok..

Pored Naučno tehnološkog parka i grada Niša Inovacionu školu podržali su i Valda Republike Srbije i Evropska Unija, krozu program EUPro.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar