U Nišu predstavljen program "Oprema za privredu"

|   Info
U Nišu je predstavljen program "Oprema za privredu", koje Ministarstvo privrede Republike Srbije sprovodi u saradnji sa Delegacijom Evropske unije i Razvojnom agencijom Srbije.
Foto: televizija Kopernikus

 

Kroz ovaj program mikro i mala preduzeća, kao i preduzetnici dobiće preko tri milijarde dinara sredstava za investicije i razvoj.

Sala prepuna privrednika najbolje pokazuje koliko je preogram atraktivan. Da bi se dobila sredstva potrebno je obezbediti svega pet posto sopstvenog učešća, 25 posto je bespovratno a preostalih 70 posto je izuzuetno povoljan kredit.

Ministarstvo ovaj program sprovodi od 2015. godine, ali ovoga puta pridružila se i Delegacija Evropske unije u Srbiji, koja je donirala dodatna sredstva pa je ove godine na raspolaganju najveći budžet do sada.

Za povećanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća Evorpska Unija do sada je donirala preko 200 miliona evra. Tu treba dodati i ulaganja u poboljšanje investicione klime, za infrasturkturu i druge namene.

Ministarstvo privrede se pobrinulo da procedura za konkurisanje bude voema jednostavna a privrednicima je na raspolaganju i RRA Jug kao pomoć i podrška u procesu dobijanja sredstava.

RRA Jug već više godina zajedno sa Ministarstvom privrede i Delegacijom EU u Srbiji sprovodi programe iz oblasti privrede i ekonomije. Upravo je započeo i projekat koji treba da pomogne razvoj cirkularne ekonomije.