U Srbiji uhapšen jedan od najtraženijih hrvatskih begunaca

|   Info
Hrvatska policija je u saradnju sa MUP-om Srbije uhapsila Darjana Ješovnika, jednog od najtraženijih hrvatskih begunaca Republike Hrvatske.

 

Izvor: RTS

Darjan Ješovnik je uhapšen 6. aprila na području Republike Srbije, saopštio je hrvatski MUP.

Bio je u bekstvu od 2011. godine, i za njim je raspisana međunarodna poternica i evropski nalog za hapšenje.

Tereti se da je kao deo zločinačkog udruženja čiji su članovi iz Južne Amerike prokrijumčario najmanje 718 kilograma kokaina prema Republici Hrvatskoj, Sloveniji, Španiji i Holandiji.

Ostali članovi tog udruženja su uhapšeni u prethodnim akcijama na područjima Španije, Hrvatske i Srbije, ali je Ješovnik uspevao da pobegne.

Kada je poternica bila raspisana, on je pobegao iz Ljubljane i vešto se skrivao u više država. Hrvatska policija je u saradnji sa policijama Srbije, Crne Gore, Slovenije, Italije, Španije i Holandije pratila sve tragove, navodi se na sajtu hrvatskog MUP-a.

Ističu da je lociranje i hapšenje Ješovnika pripremano duže vreme, nakon što je operativnim radom policijskih službenika Srbije utvrđeno da se koristi lažnim identitetom.

Srpska policija ga je uhapsila prilikom prelaska državne granice između Republike Srbije i Republike Mađarske u subotu oko 18.50.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar