U toku je podela penzionerskih kartica u Jagodini

|   Info
Penzioneri Jagodine mogu preuzeti penzionerske kartice u Službi filijale PIO fonda Ćuprija u Jagodini. Pravo na kartice do sada ostvarilo 5000 starih lica.
Foto: TV Kopernikus

Kao dokaz da su penzioneri, stariji građani više neće morati da prilažu penzioni ček već će tu funkciju preuzeti penzionerske kartice koje se uveliko dele i u Jagodini. 
-Filijala PIO fonda Ćuprija je među prvima počela sa podelom penzionerskih kartica, kaže Časlav Đorđević, predsednik Penzionerske organizacije Jagodine. Napominjem da su to kartice Saveza penzionera Srbije, a ne pojedinih lokalnih samouprava poput beogradskih seniorskih ili svilajnačkih, tako da te stvari ne treba mešati. Ovo su kartice za sve penzionere Srbije i za sada podrazumevaju popuste prilikom kupovine robe u veletrgovinama. PIO fond Ćuprije je već počeo sa podelom u svim ispostavama i za sada je oko 5000 jagodinskih starih lica njih dobilo,od 17.000 penzionera . Ovo je prilika i da obavestim sve penzionere da mogu radnim danima, od 9-13 časova otići do Fonda PIO u Jagodini, koji se nalazi u ulici Kneginje Milice 90, kod suda, i ostvariti pravo na karticu. Ukoliko penzioner ne može da dođe sam, karticu za njega mogu podići članovi porodice, ili kolega penzioner, uz ovlašćenje, objašnjava Đorđević.
Penzonerska kartica je dokument svakog penzionera i obeležava njegov status. Na njoj je ime i prezime korisnika, i identifikacioni broj, bez adrese i visine penzije, što je Zakonom zaštićen podatak svakog pojedinca,
dodaje Časlav Đorđević.
-Projekat je u povoju. Pošto je u toku podizanje kartica, svi koji ih imaju mogu nesmetano da pazare u veletrgovinama Jagodine koje omogućavaju popuste za penzionere određenim danima. Takođe, hoću da objasnim da i ostali penzioneri, koji još uvek nisu podigli svoju karticu, uz ček mogu da kupuju kao i ranije. Ovoj akciji priključile su se i neke jagodinske apoteke i saobraćajna preduzeća, a kako ova akcija bude zalazila u narednu godinu, nadam se da će se broj usluga za penzionere proširiti i na druge vidove, kaže on.
Anđelija Đorić je penzonerka već 17 godina. Ona simbolično nosi karticu broj jedan PIO fonda Ćuprije u Jagodini. Zadovoljna je ovim projektom, jer, kako kaže, više ne mora da čeka red za penzioni ček, koji je do sada uvek morala da pokaže u nekoj trgovini, kako bi ostvarila pravo na popust prilikom kupovine robe.
-Ja sam, sticajem okolnosti, prvi korisnik jedinstvene penzionerske kartice. Srećna sam da je kartica zaživela, jer mi mnogo olakšava kupovinu i pravo na popust, zato što je jednostavno pokažem prodavcu u veletrgovini. Verujem da ćemo u budućnosti, kada ona u potpunostri zaživi, dobijati na mnogim mestima pogodnosti, tako da penzioneri moraju da shvate neophodnost ove kartice i da treba da je podignu u jagodinskoj filijali ili ovlaste treće lice da to uradi za njih. Ovakve benefite uživaju svi penzioneri u Evropi, pa je vreme da se i  mi prilagodimo, kaže Anđelija.
Istog su mišljenja i jagodinski penzioneri Ivan Đorđević i Slobodan Stojadinović, vlasnici penzionerkih kartica, koji kažu da su penzioneri zaslužili ovakve povlastice posle toliko godina rada. Oni redovno pazare u trgovinama koje omogućavaju popuste za penzionere ali i koriste usluge jagodinskih gradskih i međugradskih saobraćajnih preduzeća.
T.Mitrović

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar