U vinariji Jeremić u Smederevu  održan humanitarni koncert i  aukcija vina

|   Život
Novac namenjen deci, organizator Vinarije Beograda

 

 

•           Gošća iz Švedske, Milica Lundin, uz soprana  Ljiljanu Milovanović –Jovanović i Dragana Anđelić- Bunjac, sa prvakinjom opere Narodnog pozorišta, Natašom Jović-Trivić, održali veliki  humanitarni koncert u vinariji Jeremić. Organizator – Udruženje vinarija Beograda.

 

Najpozantiaje smederevske vinarije uključene su u rad  Udruženja Beogradskih vinarija, kojima pripada pet  vinogorja i  vinogradarskih područja – Avalsko-Kosmajsko, Lazarevačko, Dubonsko,Gročansko i Smederevsko. Pored Vinarije Jeremić, u ovom udruženju su i vinarija Plavinac, Janković i Janko.

 

-           Vinarija Jeremić cele godine organizuje, povremeno, da ne dosadimo, ali i da nas ne zaborave, ovakve događaje koji spajaju  vrhunsko kulturno, muzičko i vinarsko umeće, stvarajući tako nezaboravan događaj za sve goste i za nas. -  rekao je pre koncerta prošlog petka, vlasnik vinarijae, domaćina, Slavoljub Jeremić -  Posebno se radujemo što će  ovo druženje imati i humanitarnu dimenziju za pomoć deci. Sve vinarije koje učestvuju  izdvojile su svoja vina za  dobrotvornu aukciju, koja  se organizuje nakon koncerta. – rekao je vlasnik Vinarije Jeremić.

 

 

U ime Udruženja vinarija Beograda, događaj je najavio Branisalv Anđelić.

-          

Probaćemo vina iz Beogradskog vinogradarskog rejona, slušati premijerno izvođenje u Srbiji sonate za violinu i klavir, a zatim se zabaviti uz popularne solo pesme, nadmetati se na aukciji vina, uživati u domaćoj kuhinji, a sve u korist humanitarne organizacije Pomoć Srpskoj Deci.

 

Muzičari su donirali svoj nastup, a organizatori hranu i vino, tako da sav prikupljen novac ide u donaciju. – rekao je pre koncerta Branislav Anđelić.