Učenici Škole za muzičke talente iz Ćuprije gostuju u Americi

|   Info
Kvartet Škole za muzičke talente imaće koncert povodom stogodišnjice ,,Dana molitve za Srbiju"
Foto:TV Kopernikus

Gudački kvartet Škole za muzičke talente u Ćupriji, koji čine Nikolina, Milana, Saška i Katarina,  marljivo se pripremao za odlazak u Sjedinjene američke države. Profesor Dragan Mirčić sa njima je uvežbavao program kojim će se ova jedinstvena Škola predstaviti u Vašingtonu. Kvartet će  nastupiti na proslavi 100-godišnjice proglašenja "Dana molitve za Srbiju", odnosno proklamacije koju je izdao tadašnji američki predsednik Vudro  Vilson , 28.jula 1918.godine, u znak zahvalnosti srpskom narodu i vojsci za doprinos u Prvom svetskom ratu, i kada se vijorila zastava Srbije na Beloj kući i drugim institucijama u Vašingtonu.
Ovim povodom u Vašingtonu će se u periodu od 25.do 28.jula održati niz manifestacija kojima će se na svečan način obeležiti ova značajna godišnjica.
Na poziv iz Američkog Kongresa, u ovu zvaničnu posetu Sjedinjenim Američkim državama, učenici Škole za muzičke talente su otišli u pratnji direktorke Škole, Danijele Jović, koja će obaviti razgovore u cilju daljeg produbljivanja saradnje, kako sa predstavnicima Ambasade i naše dijaspore u Americi, tako i sa američkim zvaničnicima.
Kontakt sa senatorima Stejt Dipartmenta, kao i finansijsku podršku za put, omogućili su članovi Fondacije "Dobar glas", dugogodišnji prijatelji i saradnici škole, kao i pre 2 godine, kada su učenici učestvovali na proslavi škole "Sveti Sava" u Čikagu. Kvartet Škole za muzičke talente iz Ćuprije će održati samostalni koncert u petak, 27.jula, na Karnegi institutu za nauku u Vašingtonu.
J.L.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar