Udruženje penzionera iz Jagodine proslavilo 73. rođendan

|   Info
Proslavi 73 godina postojanja Udruženja penzionera u Jagodini prisustvovao i gradonačelnik Jagodine, Ratko Stevanović, a istaknutim organizacijama uručene zahvalnice za pruženu podršku
Foto: TV Kopernikus

 

Dan Udruženja penzionera obeležen je protekog četvrtka u Penzionerskom klubu u Jagodini.

Gradska organizacija penzionera osnovana je davne 1945. godine i svoj dan svake godine obeležava prigodnom svečanošću. Ovo Udruženje ima oko 3000 članova i uživa u raznim privilegijama zahvaljujući brizi lokalne samouprave, rekao je Časlav Đorđević, predsednik Udruženja:

-Penzioneri sa uspehom žive na ovim prostorima. Uvek su imali razumevanje kod gradskih vlasti, ali u današnje vreme to je nešto posebno. Mi smo od naše gradske vlasti dobili mnogo, pa i ovaj naš kutak koji postoji već 70 godina. Svake godine se renovira po jedan deo. Što se samog života penzionera, tu imamo velike pogodnosti i privilegije u odnosu na sve penzionere u Srbiji. Imamo besplatan prevoz i klubove penzionera u svim selima sa teritorije Jagodine. Svake godine idemo u Paraliju, ove godine nas je išlo oko 70. Zahvalni smo gradskoj vlasti što brine o nama, najviše kada su u pitanju socijalna primanja i jednokratne pomoći i mi pokušavamo da im svaki dan bude prijatan i da im obezbedimo dobar život –rekao je Časlav Đorđević, predsednik Udruženja penzionera u Jagodini.

Proslavi je prisustvovao i gradonačelnik Jagodine, Ratko Stevanović, koji je pozdravio sve prisutne:

-Hvala vam na svemu što ste uradili u svom radnom veku, trudeći se da stvorite bolji život za svoje generacije, ali i za vas same. Vi ste velika snaga sa iskustvom i idejama i zato nemojte da posmatrate kako život prolazi pored vas. Učestvujte u životu, jer treba da stvorimo bolje društvo i bolji život za nas i naše potomke –rekao je Stevanović između ostalog.

Jagodinski penzioneri su istakli da su veoma zadovoljni svim beneficijama koje im je grad omogućio. Na svečanosti su dodeljene i zahvalnice organizacijama koje svake godine Udruženju pružaju veliku podršku.

Dušan Miletić
 

Komentari i odgovori

×

Ime je obavezno!

Enter valid name

Važeća email adresa je obavezna!

Enter valid email address

Komentar je obavezan!

* Ova polja su obavezna.

Objavite prvi komentar.