"Ugljanin preko Pacolija hteo da rovari u Srbiji, sada..."

|   Info
Predlog Bošnjačkog nacionalnog veća, na čijem čelu je Sulejman Ugljanin, za promenu naziva osam škola u Novom Pazaru, Tutinu i Prijepolju -ispolitizovana priča.
Foto: televizija Kopernikus

Izvor: Tanjug

To je izjavio ministar prosvete Mladen Šarčević.

On je naglasio da se priča svodi na to da "Sulejman Ugljanin nema fotelju i mesto u Vladi Srbije" te da je prvo pokušao da "rovari" pozivajući Bedžeta Pacolija da poseti Novi Pazar, a da sada nastavlja sa predlogom promene imena škola.

"Cela priča je ispolitizovana. Mislim da ostali članovi Bošnjačkog nacionalnog veća treba da izađu i kažu da Ugljanin i njegova grupa predstavljaju 20 odsto, a ne sve Bošnjake", rekao je Šarčević novinarima u Beogradu.

On je dodao da od predloženih imena bošnjačkih pesnika ni za jednog nije čuo i upitao se zašto nisu predložili da škole dobiju imena pesnika kao što je Meša Selimović, Skender Kulenović, koji su svima poznati.

"Ako bi se nova škola otvarala, ne bi niko imao ništa protiv. Ja od onih imena koje su oni predložili nisam čuo ni za koga. Morao bi neko da me edukuje, možda sam slabo informisan. Mislim da znate da se tu krije deo političke priče", zaključio je Šarčević.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar