Uhapšen napadač nožem u Libeku, devet povređenih

|   Info
Devet osoba, od kojih jedna ozbiljno, povređeno je u napadu u autobusu u Libeku, saopštila je nemačka policija navodeći da je napadač uhapšen.

Izvor: Tanjug

 

Devet osoba, od kojih jedna ozbiljno, povređeno je u napadu u autobusu u Libeku, saopštila je nemačka policija navodeći da je napadač uhapšen.

Mediji su ranije javili da je napadač nožem povredio 14 osoba. Policija je navela da nema indicija da je on bio politički radikalizovan. Reč je o 34-godišnjem nemačkom državljaninu iranskog porekla.

Ministar unutrašnjih poslova pokrajine Šlezvig-Holštajn Hans-Joahim Grote nije isključio terorističke motive, ali je dodao da policija zasad ne polazi od te pretpostavke.

"Šest putnika u autobusu je povređeno nožem. Ukupno je povređeno devet ljudi", rekao je on za Bild.

Grote je ispričao kako je došlo do napada. "Osumnjičeni je stajao u sredini autobusa. Vozač je u ogledalu mogao da vidi kako ostavlja svoj ranac", rekao je on. Nakon toga, vozač je zaustavio autobus, obratio se osumnjičenom koji ga je udario pesnicom u lice.

Zatim je "muškarac izvadio nož i nasumice izbo šest putnika. Pored vozača još dve osobe su zadobile povrede", rekao je Grote.

Tužiteljka Ula Hingst rekla je da je pozadina napada potpuno nejasna i da se ispituje ranac napadača.

"Vodimo istragu u svim pravcima. Sada ništa ne možemo da isključimo", rekla je ona za N-TV.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar