Uhapšeni Srbin, Nemica i Albanac

|   Info
Policija u Crnoj Gori uhapsila je po međunarodnim poternicama Monu Gabriele Manzke (56) iz Nemačke, S.M. (29) iz Srbije i A.S. (30) iz Albanije, a nadležne sudije za istragu odredile su im ekstradicione pritvore, saopšteno je danas iz Uprave policije Crne Gore.

 

Izvor: FoNet

Kako se ističe, granična policija Berane je na prelazu Kula, postupajući po poternici kancelarije Interpola u Visbadenu, uhapsila Nemicu Monu Gabriele Manzke, koja se potražuje radi izdržavanja zatvorske kazne od dve godine i četiri meseca zbog krivičnog dela naročito teško delo prevare, izvršenog u Nemačkoj.

Takođe, bjelopoljska granična policija je na prelazu Dobrakovo uhapsila Beograđanina S.M. (29), koga potražuje Interpol Bukurešt, da bi prisustvovao postupku koji se protiv njega vodi zbog krivičnog dela stvaranje kriminalne grupe i krijumčarenje migranata u Rumuniji.

Prilikom ulaska iz Albanije u Crnu Goru, na graničnom prelazu Božaj, crnogorska policija stavila je lisice na ruke A.S. (30) iz Albanije. Međunarodnu poternicu za njim raspisao je Interpol Visbaden, kako bi obezbedio da on prisustvuje postupku koji se protiv njega vodi zbog krivičnog dela zloupotrebe opojnih droga u Nemačkoj.

Kako su rekli iz Uprave policije, podgorički Interpol realizovao je dve ekstradicije, jednu iz Srbije u Crnu Goru, a drugu iz Crne Gore u Sloveniju.

Naime, iz Srbije je Crnoj Gori izručen N.Z. (21) iz Herceg Novog, koji se potražuje po poternici Interpola Podgorica radi obezbeđenja prisustva u postupku koji se vodi protiv njega zbog krivičnog dela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Podgorički Interpol je, u saradnji sa Posebnom jedinicom policije, izručio u Sloveniju Nderima Arifija (29) iz Tetova. On se traži radi izdržavanja zatvorske kazne od šest meseci, na koju je osuđen zbog izdavanje čekova bez pokrića i zloupotreba bankovne i kreditne kartice, izvršenih u Sloveniji.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar