"Uhvatili se sa saučesnicima u razbijanju svoje države"

|   Info
DSS je, uz "tradicionalne pozive na nečinjenje" i odsustvo svakog osećaja za realnost, po ko zna koji put potvrdila svoju bezidejnost i inertnost


Izvor: Tanjug

To je izjavio predsdednik SNS Marko Đurić i dodao da se DSS "uhvatila u kolo" sa saučesnicima u razbijanju sopstvene države.

Đurić je, u pisanoj izjavi, povodom odluke DSS da raskine koalicije na lokalnom nivou sa SNS, jer se ne slažu sa politkom prema KiM, naveo i da su opsednutost Aleksandrom Vučićem i mržnja prema predsedniku Srbije jedini politički program "froncli Demokratske stranke Srbije".

"Nadaju se valjda u DS S-u da su i građani Srbije zaboravili da su oni glavni krivci za razbijanje države, da je upravo njihovo nečinjenje dok su bili na vlasti dovelo do toga da se Crna Gora odvoji od Srbije, a da Priština u međunarodnoj zajednici stekne ključnu podršku za jednostrano proglašenje nezavisnosti", rekao je Đurić.

Ocenjuje da je besramno i nemoralno da stranka, koja je "zajedno sa svojim tadašnjim koaliconim partnerima i tajkunima iz DOS-a", odgovorna za raspad države, danas nekome deli patriotske lekcije, pogotovo ako se one odnose na gubitničku i populističku politiku zamrzavanja konflikta, zabijanja glave u pesak i čekanja da se problemi reše sami od sebe.

"Plitkoumnost njihove politike pokazuje i činjenica da se i danas DS S uhvatio u kolo sa saučesnicima u razbijanju sopstvene države, sa onima koji su između centralne Srbije i KiM instalirali administrativne prelaze, doveli Euleks i potpisali niz, za Srbe štetnih, sporazuma, sa onima koji su dobili status heroja u Prištini, jer su zatražili pogubno mišljenje MSP i izmestili odbranu KiM iz UN u EU", kaže Đurić.

Na taj način je, prema njegovim rečima, DS S dala jasnu podršku daljoj razgradnji sopstvene države i slabljenju pregovaračke pozicije Srbije, u trenutku kada predsednik čini sve što može kako bi se došlo do održivog i kompromisnog rešenja za Kosovo i Metohiju, kojim bi se obezbedio dugoročni mir i ekonomski prosperitet Srbije.

"A šta drugo i očekivati od onih čija je jedina politika opsesija Vučićem i otvorene pretnje vešanjem na terazijskim banderama?", dodao je Đurić.

"Ali, na sreću, poverenje koje oni imaju u Srbiji svodi se na nivo statističke greške. Znaju građani naše zemlje, a pogotovo Srbi u južnoj pokrajini, da u politici DS S-a nema ni malo ozbiljnosti, ni državotvorne sposobnosti i pamte koliko su toga pogubnog učinili na štetu državnih i nacionalnih interesa i zato im nikada više neće dati priliku da vode Srbiju", zaključio je Đurić.

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar