Upis na master studije Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini do 3. oktobra

|   Info
Pravo na master studije imaju oni koji su završili osnovne, a interesovanje je, prema rečima dekanice prof. dr Violete Jovanović, izuzetno veliko za svih šest master programa
Prijave u toku, interesovanje veliko: Foto TV Kopernikus

 

Prijave za upis na master studije Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini je uveliko u toku. Prijavljivanje za prvi upisni rok trajaće do 3. oktobra od 9 do 14 časova, a studenti mogu da se odluče za jedan od šest master akademskih programa: Master učitelj, Master vaspitač u predškolskim ustanovama, Master vaspitač u domovima, a tu su i programi: Liderstvo u obrazovanju, Obrazovne politike i Obrazovanje profesora predmetne nastave. Ove godine, na master studije biće upisano 260 studenata, od kojih će 30 finansirati država, dok će ostatak plaćati školarinu.

Pravo na upis master studija na ovom Fakultetu imaju svi oni koji su tokom osnovnih studija stekli 240 ESP bodova. Dekanica Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini, prof. dr Violeta Jovanović, istakla je da je interesovanje svake godine veliko:

-Povećava se interesovanje za master program koji se tiče predškolskih vaspitača, zato što po novim pravilnicima, samo sa ovim stepenom obrazovanja plate predškolskih vaspitača –će se razlikovati u odnosu na plate za nižim stepenom obrazovanja. Tu je i master program za učitelje, koji ne mogu da rade u struci ukoliko nemaju master studije. Međutim, novina je ta da ce moći da rade sa 240 ESP bodova ukoliko završe master studije i na nekom drugom master programu. Od ove godine, svi naši studenti koji su završili osnovne akademske studije, mogu da upišu atraktivne master programe koji su retki na drugim fakultetima. Program Liderstvo u obrazovanju  prvenstveno je za kandidate koji imaju ambicije da rade kao direktori škola. Program Obrazovne politike odnosi se takođe na donosioce odluka kada je obrazovanje u pitanju. Program Profesor predmetne nastave je namenjen studentima koji su završili nastavničke fakultete i na našem Fakultetu mogu da steknu 60 ESP bodova koji će ih kvalifikovati za profesionalizovaniji i kvalitetniji rad u prosveti. Tu je došlo do najvećih novina u odnosu na prethodne godine, jer su u pravilnicima prepoznali upravo ovaj profil i sa završetkom master studija, profesori predmetne nastave moći će da rade u osnovnim i srednjim školama –rekla je Jovanović.

Za one koji budu propustili prvi upisni rok, sigurno će biti i drugi upisni rok neposredno posle 3. oktobra, ukoliko bude bilo slobodnih mesta na nekom od željenih programa i treći upisni rok za programe na kojima je ostalo mesta. Sa Fakulteta poručuju da je interesovanje veliko i da se studenti što pre prijave.

Dušan Miletić
 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar