Uručena nagrada „Dr Miodrag Lazić“

|   Info
Najboljem studentu završne godine Medicinskog fakulteta u Nišu Petru Aleksiću predsednik GO Medijana Nebojša Kocić uručio je nagradu “Dr Miodrag Lazić”.
Foto: televizija Kopernikus

 

Nagrada je dodeljena na dan rođenja poznatog niškog hirurga koji je boreći se za živote drugih ljudi u jeku epidemije, preminuo od posledica izazvanih korona virusom.

Ove godine prestižno priznanje koje se dodeljuje u znak sećanja na čuvenog ratnog, niškog hiurga dr Miodraga Lazića otišlo je u ruke Petra Aleksića koji je sa prosečnom ocenom 9,96 najbolji student na Medicinskom fakultetu u Nišu.

Ključ uspeha je kako kaže u dobroj organizaciji, a kada je reč o specijalizaciji, neurologija i neurohirurgija su oblasti koje ga najviše interesuju. Petar ne zna da li će nakon završetka studija, ostati u Srbiji ili će ga želja za usavršavanjem odvesti van granica naše zemlje.

Ova nagrada je ustanovljena sa ciljem očuvanje sećanja na velikana kakav je bio dr Miodrag Lazić, koji je od posledica korona virusa preminuo 2020. godine.

Dodeli nagrade koju čine plaketa, povelja i novčana nagrada od 100 000 dinara prisustvovali su članovi porodice dobitnika i ćerka pokojnog dr Miodraga Lazića Nina Vujošević, na čiju inicijativu je ova nagrada ustanovljena.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar