Usijanje u borbi za vrh: Novak ponovo prvi do kraja godine?

|   Sport
Šanse Novaka Đokovića da se vrati na prvo mesto svetske rang liste upravo su značajno povećanje. Ako nastavi da osvaja turnire, srpski teniser ima priliku da već do kraja godine ponovo bude prvi igrač planete, pre svega zbog odluke Rafaela Nadala da propusti predstojeće turnire u Pekingu i Šangaju na kojima brani 1000 bodova osvojenih prošle godine.
Foto: Fonet

 

Nadal se povredio tokom turnira u Njujorku, a iako se činilo da se radi o samo lakšoj nezgodi, očigledno da je problem ipak veći. Španski teniser saopštio je da se nije oporavio i da je primoran da propusti takmičenja u prestonici Kine i u Šangaju, što je prilika za njegove rivale da smanje zaostatak na ATP listi. Najveći konkurenti su Švajcarac Rodžer Federer i naš Đoković, koji je ipak u nešto povoljnijoj situaciji. Federer do kraja sezona ima puno bodova koje mora da brani, na turnirima u Šangaju, Bazelu i Londonu, na kojima je prošle sezone ukupno osvojio 2100 bodova.

Sa druge strane, Đoković je potpuno rasterećen i ne mora da brani poene, već može da se koncentriše na što bolju igru i pokuša osvajanje novih trofeja do kraja godine.

Zanimljivo je da niko od trojice pomenutih tenisera prošle godine nije igrao na Masteru u Parizu koji osvajaču donosi 1000 novih bodova za ATP rang listu.

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar