Uskoro digitalni zapisnici

|   Info
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je da će od 10. septembra početi da radi sistem za digitalno prosleđivanje zapisnika o uviđaju saobraćajnih nezgoda.
Foto: FoNet

Zapisnik o uviđaju saobraćajnih nezgoda i prateća dokumentacija će se digitalno prosleđivazi Udruženju osiguravača Srbije, koji će omogućiti građanima da brže i efikasnije ostvare svoja prava.

On je istakao da će se zapisnik o uviđaju saobraćajne policajce ubuduće slati direktno na server Udruženja osiguravača Srbije, tako da građani neće morati da dolaze u policiju da lično uzimaju zapisnik, niti će plaćati taksu za izdavanje papirne verzije.

Prema njegovim rečima, zahvaljujući ovom sistemu osiguravajuće kuće će građanima moći da u najkraćem mogućem roku isplate odštetu, navodi se u saopštenju MUP.

Procedura digitalne razmene dokumenata odnosi se isključivo na saobraćajne nezgode u kojima je nastala samo materijalna šteta, a za koje je policija obavila uviđaj, izjavio je Stefanović na prezentaciji rada digitalnog sistema u Saobraćajnoj policijskoj ispostavi „Zapad“ u Novom Sadu.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar