Uslov za ulazak u Francusku 120 evra dnevno

|   Info
Sve članice EU imaju propisan minimalan iznos novca neophodan za boravak u njihovoj državi, pa tako i mogućnost da kontrolišu putnike i ne dozvole im ulazak u zemlju

 


Izvor: Politika
    

Slučaj Ljiljane Moharić, srpske državljanke, koja je pre nekoliko dana sa svojom devetomesečnom bebom deportovana iz Belgije u Podgoricu jer kod sebe nije imala dovoljno novca za boravak u EU izazvao je veliku pažnju u javnosti. Otvorena su mnoga pitanja – da li za zemlje koje nisu članice važe neka nova pravila ili je Evropa počela striktnije da sprovodi propise koji su davno ustanovljeni zbog migrantske krize i strože kontrole granica, piše Politika.

Iako većina građana nije imala ovakvo iskustvo, istraživanje „Potrošača” pokazuje da tako nešto praktično može da se dogodi svakome ko putuje u države EU.

Svaki granični policajac, kako se navodi u dokumentu EK, koja reguliše ovu oblast, ima diskreciono pravo da zabrani ulazak u zemlju iz ovog razloga. Ali od kada su azilanti u talasima krenuli u Evropu pojedine zemlje su izgleda pooštrile kontrole.

Sve članice imaju svoja pravila i propisan minimalan iznos novca neophodan za boravak u njihovoj državi. Tako je, na primer, za ulazak u Francusku neophodno 120 evra, i to dnevno, piše Politika.
    
    
    
    

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar