Usvojen rebalans budžeta grada Smedereva

|   Info
Sednica Skupštine grada Smedereva, prekinuta 7. avgusta zbog nedostatka kvoruma, nastavljena je danas. Pored izbora novih članova Gradskog veća, odbornici su usvojili rebalans budžeta i predloge odluka o Završnom računu budžeta grada za 2017., sa Izveštajem nezavisnog revizora o obavljenoj reviziji konsolidovanog završnog računa, kao i Informaciju o ostvarenim prihodima i rashodima i izvršenim izdacima budžeta grada za prvih šest meseci ove godine.

Uvodno izlaganje o predlozima odluka o Završnom računu budžeta grada za 2017., sa Izveštajem nezavisnog revizora o obavljenoj reviziji konsolidovanog završnog računa, zatim o izmenama i dopunama odluke o budžetu grada za 2018. godinu, kao i o informaciji o ostvarenim prihodima i rashodima i izvršenim izdacima budžeta grada za prvih šest meseci ove godine podneo je Slaviša Stošić, član Gradskog veća resorno zadužen za finansije.

On je između ostalog rekao da su osnovnom odlukom o budžetu grada za ovu godinu planirani prihodi od oko 3, 9 milijardi dinara, a prvim rebalansom biće u nivou od nešto više od četiri milijarde, što predstavlja nominalno povećanje za 155 miliona dinara.

Po rečima Slaviše Stošića, osnovni razlozi za donošenje rebalansa budžeta ogledaju se, pre svega, u potrebi planiranja novih projekata koji se finansiraju iz sredstava EU.

Govoreći o završnom računu budžeta grada za 2017. godinu, Slaviša Stošić je podsetio da je budžet za 2017. godinu planiran u iznosu od oko 3,6 milijardi, te da je izvršenje oko 2,9 milijarde, što predstavlja 81,67 odsto od plana. Što se tiče izveštaja nezavisnog revizora po obavljenoj reviziji konsolidovanog završnog računa za 2017. godinu, nezavisna revizija dala je pozitivno mišljenje na finansijske izveštaje.

Set finansijskih tema zaokružen je informacijom o ostvarenim prihodima i primanjima i izvršenim rashodima i izdacima budžeta grada za prvih šest meseci ove godine. Prihodi i primanja iz budžeta sa prenetim sredstvima iz prethodne godine ukupno iznose oko 1,6 milijardi, odnosno 40,82 odsto planiranih sredstava po Odluci o budžetu grada za 2018. godinu.

Pre donošenja finansijskih odluka odbornici su usvojili predlog odluke o pristupanju promeni Statuta grada Smedereva, a zatim prešli na razmatranje tema iz oblasti finansija.

Na početku sednice, tajnim glasanjem za nove članove Gradskog veća izabrani su Marina Tirnanić,  Miloš Tomović, Vladan Popović, Dejan Spasić i Vladimir Janjić.

 

 

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar