Uz pomoć Amerikanaca, Vojska Srbije dobila novo strelište

|   Info
U selu Vrtogoš kod Vranja danas je svečano otvoren istoimeni multifunkcionalni strelišni kompleks namenjen za individualnu i kolektivnu vatrenu obuku, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.
Foto: FoNet / Ministarstvo odbrane

 

Izvor: FoNet

Reč je o savremenom strelištu čija izgradnja predstavlja plod zajedničkog projekta i ulaganja s vladom Sjedinjenih Američkih Država (SAD), a njegovim stavljanjem u funkciju Vojska Srbije je dobila nove kapacitete za izvođenje vatrene obuke, pre svega gađanja iz konvoja borbenih vozila. 

Svečanosti su prisustvovali načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, delegacija SAD koju je predvodio brigadni general Kristofer Makini i zamenik gradonačelnika Vranja Milan Ilić. Američkoj delegaciji su prezentovani i kapaciteti baze "Jug" i Centra za obuku jedinica za multinacionalne operacije, u čijoj se nadležnosti strelište nalazi.

Multifunkcionalni strelišni kompleks "Vrtogoš" namenjen je za gađanje iz pešadijskog naoružanja kalibra od 5,56 milimetara do 12,7 milimetara, i za gađanja iz mitraljeza sa borbenih i oklopnih borbenih vozila u koloni sa zastanka i u pokretu. 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar