Vanredni sastanak PAN koalicije u Prištini

|   Info
Zbog razlika u stavovima o ukidanju taksi na robu iz Srbije, u Prištini je u toku vanredni sastanak članova vladajuće koalicije PAN, javljaju prištinski mediji.

 

Izvor: Tanjug


Sastanku u kosovskoj vladi prisustvuju lider ABK-a i premijer Ramuš Haradinaj, predsednik parlamenta Kadri Veselji i potpredsednik vlade Enver Hodžaj, navodi Telegrafi.

Veselji i Hodžaj su viđeni kako ulaze u zgradu vlade, a prema nezvaničnim informacijama portala, na sastanku su i lider Socijal-demokratske inicijative Fatmir Ljimaj i lider AKR-a Bedžet Pacoli.

Sastanak se održava nakon što je u koaliciji došlo do podela o tome da li takse na robu iz Srbije treba ukinuti ili ne.

Mediji su ranije danas preneli i da je za 14 sati bio zakazan telefonski razgovor savetnika za nacionalnu bezbednost SAD Džona Boltona i Haradinaja, koji je, prema očekivanjima, trebalo da ukori lidera ABK-a i lično mu prenese poruku predsednika Donalda Trampa.

SAD su posebno iziritirane Haradinajevim pismom kojim je od zemalja Kvinte, a posebno od SAD i Brisela, tražio da iniciraju i organizuju međunarodnu konferenciju o kosovskom pitanju u zamenu za ukidanje taksi, uz određene uslove.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar