Vatrometom i koncertom Balkanike, Šabana Šaulića , Snežane Djurišić i Ane Bekute završena 131. Smederevska jesen

|   Info
Rekord po posećenosti – skoro pola miliona ljuidi posetilo manisfetaciju tokom četiri dana

Vatrometom  nakon koncerta Balkanike u malom gradu i velikim koncertom narodne muzike na centralnom gradskom trgu, sinoć je svečano zatvorena 131. Smederevska jesen, turističko privredna manifestacija, koja se svrstala u red najvećih srpskih manifestacija, odmah nakon Guče i Egzita. Skoro pola milion  ljudi prošlo je  smederevskim ulicama tokom četiri dana  trajanja manifestacije.

Smederevska jesen svečano je otovorena u petak privrednom izložbom u Centru za kluturu, kojem je prisustvovala visoka delegacija  pokrajine Hbei  u Kini, odakle dolazi kompanija HBIS, vlasnik smederevske železare od pre dve godine. Program je nastavljen  svečanim  defileom pod nazivom ,, Smederevski karneval,, koji je u kilometarskoj povorci okupio sve domaćine i organizatore, ali i goste iz Poljske, Kine, Izraela, Bugatske, Nemačke, Belgije, Crne Gore, Makedonije...

Izložba etno –dvorišta  okupila je  sela smederevskog  kraja, koja su gostima prikazala  plodove  zemlje i vrednih ruku domaćina i domaćica.

JP Smederevska tvrdjava organizovalo je vožnju  otvorenim panoramskim autobusom i brodom Kovin,kao i posetu  reprezentativnoj Vili Obrenovića na Plavincu.

 

U bogatom kulturno-umetničkom i zabavnom programu nastupili su Kerber, Garavi  sokak, Željko Vasić, Leksington bend, Adil Maksutović,  Milan Topalović-Topalko, Šaban Šaulić, Ana Bekukta, Snežana Djurišić i Sanja i Balkanika.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar