Važna pomoć Francuske u reformi javne uprave u Srbiji

|   Info
Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Srbije Jelena Žarić Kovačević izjavila je danas da je dosadašnja podrška Francuske i Ekspertiz Frans reformama javne uprave u Srbiji dragocena, te da je uverena da će međusobno poverenje i partnerstvo dostići nove dimenzije u bliskoj budućnosti, saopšteno je iz njenog kabineta.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

U razgovoru sa ambasadorom Francuske u Srbiji Pjerom Košarom i izvršnim direktorom Ekspertiz Frans Žeremijem Peleom, ministarka je navela da nije jednostavno koordinirati čitavim složenim procesom reforme javne uprave, koja je zabeležila mnogostruki napredak.

"Nećemo odustati od pozitivnih promena, razvoja i inovacija, kako bi domaća administracija bila što efikasnija i što više služila građanima", poručila je ministarka.

Ukazala je na to da Sporazum o strateškom partnerstvu i saradnji vlade Srbije i Francuske iz 2011. godine, ali i Administrativni sporazum u oblasti reforme javne uprave iz 2019. godine, potpisan između dva resorna ministarstva, predstavljaju stabilan temelj dobrih odnosa dve javne uprave i dve zemlje.

"Fokus reforme će u ovom mandatu biti na pružanju usluga građanima i privredi, te smo naročito zainteresovani da unapredimo ovaj aspekt reforme, kako u kontekstu naše bilateralne saradnje, tako i u skladu sa ciljevima Plana rasta Evropske unije kojim su definisani prioriteti u procesu EU integracija", izjavila je ministarka.

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar