Već ostvarili godišnji plan proizvodnje struje

|   Info
Godišnji plan proizvodnje električne energije od 66 miliiona kilovat sati Hidroelektrana (HE) "Pirot" je ostvarila početkom aprila, saopšteno je danas.
Foto: Pixabay

 

Izvor: Beta, B92

Direktor HE "Pirot" Ljubomir Stojanović je izjavio za TV Pirot da su do sada proizveli 124 miliona kilovat sati struje, što je za oko 85 odsto više od godišnjeg plana.

"Zadatak HE 'Pirot' je da odgovori zahtevu dispečera Elektoprivrede Srbije (EPS). U ovom trenutku zahtev je da se poveća proizvodnja električne energije i mi to činimo", rekao je Stojanović.

Prema njegovim rečima, uobičajeni remont agregata, postrojenja i zajedničke opreme najavljen je od 17. septembra do 10. oktobra, a iduće godine će biti održan veliki remont.

Stojanović dodaje da je HE "Pirot" kao društveno odgovorna firma u sistemu EPS-a prošle godine počela izgradnju puta od brane do Mrtvačkog mosta u blizini Stare planine.

"Prošle godine je završena deonica od oko 450 metara a ove još jedna od oko 500 metara uz branu ka Toplodolskoj reci. U planu je da zajedno sa Gradskom upravom napravimo most na Toplodolskoj reci i da se taj deo spoji sa branom", rekao je Stojanović.

Rečeno je i da je Javno preduzeće EPS raspisalo konkurs za zapošljavanje 163 visokoobrazovana stručnjaka širom Srbije. Podsetili su da će najviše radnih mesta biti otvoreno u Lazarevcu (51), sledi Kostolac sa 38 mesta, 25 stručnjaka će dobiti posao u Beogradu, 18 u Obrenovcu, po pet u Surdulici i Negotinu, po četiri u Novoj Varoši i Kladovu, tri u Pirotu, po dva u Čačku, Malom Zvorniku i Bajinoj Bašti i po jedan u Kragujevcu, Kraljevu, Nišu i Novom Sadu.

Stojanović je tim povodom izjavio i da je ova hidroelektrana kao najmanja proizvodna jedinica u sistemu HE "đerdap" dobila mogućnost da zaposli tri obrazovana stručnjaka - elektro, mašinskog i građevinskog inženjera.

"To je dobar potez EPS-a kako bi mladi ljudi ostali u Pirotu i da ovde stvaraju svoje porodice i grade karijeru", ; rekao je Stojanović.

Radni odnos se zasniva na određeno vreme do dve godine, a konkurs je otvoren do 19. septembra.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar