Večeras štrajk upozorenja

|   Info
Štrajk upozorenja u Narodnom pozorištu zakazan je večeras u 19,45 i trajaće 60 minuta, a Sindikat je o tom protestu obavestio Vladu, Ministarstvo kulture, Upravni odbori i upravnika Dejana Savića, od koga se očekuje ostavka.

 

Izvor: FoNet, RTS

Najavljujući štrajk upozorenja, glumac Nenad Maričić je rekao da se "pažljivo, korak po korak, ide u susret rešavanju problema" i pitao da li je neko u državi spreman da sve žrtvuje i ostavi nacionalni teatar bez repertoara u jubilarnoj sezoni kad slavi 150. godišnjicu.

Štrajk upozorenja biće, kako je najavljeno, održan u foajeu male scene "Raša Plaović", a nakon što gledaocima bude objašnjena situacija u kopjoj se nalazi Narodno pozorište, večerašnja predstva počečeć sa 15 minuta zakašnjenja.

Upravnik Narodnog pozorišta Dejan Savić izjavio je ranije da neće podneti ostavku, tvrdeći da njegov mandat "pripada Vladi".

"Moj mandat pripada Vladi Srbije. Nemam zakonski razlog da podnesem ostavku", rekao je Savić u telefonskom razgovoru za RTS.

Na pitanje kako rešiti stuaciju u Narodnom pozorištu i zahteva za smenu
upravnika Dejana savića, premijerka Ana Brnabić juče je poručila da se ne može reći "Vlada me je postavila, Vlada nek me smeni" i sugerisala da, ako neko prihvati funkciju u Upravnom odboru, mora da prihvati i odgovornost.

Pratim situaciju u Narodnom pozorištu i žao mi je što se sve dešava u mesecu kad obeležavamo 150 godina te ustanove, rekla je Brnabić novinarima u hotelu Metropol.

Žao mi je što se neko obraća Vladi Srbije i 'pere odgovornost sa sebe' i tu ne mislim samo na direktora, već i na Upravni odbor (UO), rekla je premijerka.

Vlada Srbije ne može da rešava sve probleme, ponovila je, ali ljudi treba da snose odgovornost za ono što rade, a to treba da čini i UO.

Ona je naglasila da će Vlada rešiti problem, ali da, ako neko pristane da bude u UO i predsednik UO, onda treba da pristane na odgovornost koju nosi ta uloga.

U Ministarstvu kulture, za RTS kažu da se intenzivno radi na prevazilaženju krize i da se razmatraju sve opcije.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar