Velika narodna igranka u Jagodini

|   Život
U okviru manifestacije "Jagodinsko kulturno leto" nastupili pevačica Danka Stojiljković i harmonikaš Joca Strižanac. Posle nastupa, usledila Velika narodna igranka
Foto: TV Kopernikus

Na Letnjoj sceni izletišta “Potok”, protekle nedelje 15. jula, nastupili su pevačica Danka Stojiljković i harmonikaš Joca Strižanac, koji su svojim performansom oduševili prisutne:

-Ovo je prelepo očuvanje tradicije. Srećan sam što sam ovde sa velikim brojem ljudi i ovako je svake nedelje. Pozivam ljude ne samo kad smo mi ovde, nego i svake nedelje, da dođu ovde, da igraju i da se vesele. Drago mi je da je lokalna samouprava Jagodine videla lepotu u ovakvim dešavanjima. Mislim da bi svaki grad trebalo da ima svog Dragana Markovića Palmu –rekao je Joca Strižanac.

Vrhunska interpretatorka pesama narodne muzike Danka Stojiljković takođe ne nastupa prvi put ovde, ali istakla je da joj je uvek zadovoljstvo zbog visoke posećenosti i nastupa na Letnjoj sceni:

-Divan je osećaj biti u Jagodini. Divan je osećaj videti narod koji ovde dolazi, pre svega da bi čuo dobru pesmu i da se lepo zabavi, jednostavno da im bude prijatno u ovim sumornim danima –rekla je Stojiljković, koja je publiku svojim izvođenjem pesama ostavila bez daha. Već odličnu atmosferu do usijanja je dovela velika narodna igranka, u kojoj su učestvovali svi posetioci, a za koje je sa zadovoljstvom svirao Joca Strižanac.

Ove nedelje, 22. jula, sa početkom u 21 sat, na sceni izletišta “Potok” nastupiće legendarni muzički sastav “Garavi sokak”. Svi nastupi na Letnjoj sceni izletišta „Potok“ su besplatni. Generalni pokrovitelj je Skupština grada Jagodina, a organizator događaja je Kulturni centar „Svetozar Marković“.

Dušan Miletić
 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar