Veliki evropski uspeh omladinaca Crvene zvezde (video)

|   Sport
Do ovog velikog rezultata crveno-beli su stigli pobedom nad moldavskim Šerifom i to na gostujućem terenu. Ko će podmlatku crveno-belih biti protivnik u osmini finala elitnog takmičenja, znaće se posle žreba u Nionu, zakazanog za petak u 13 sati.
Foto: FK Crvena zvezda

 

Omladinska ekipa Crvene zvezde uspela je da se plasira u osminu finala Lige šampiona. Do ovog velikog rezultata crveno-beli su stigli pobedom nad moldavskim Šerifom.

Utakmica na gostujućem terenu rešena je penalima, nakon što u toku igre nije bilo golova. Utisak je da su Zvezdini omladinci od početka susreta u gradu Tiraspolju pokazali mnogo bolju igru, što potvrđuje i statistika – uputili su 18 šuteva ka protivničkom golu, dok su fudbaleri Šerifa imali samo jedan.

Od više prilika, najozbiljniju je imao Borisav Burmaz, kojem je čuvar mreže Šerifa loptu sklonio praktično sa gol linije. Vredne pomena bile su i šanse Radulovića, Blagojevića i Novakovića. Sve pohvale zaslužio je golman Moldavaca Čoban, koji je najzslužniji što je njegova ekipa toliko dugo uspevala da se odbrani.

U jedanaestercima je bilo 4:2 za Crvenu zvezdu.

Ko će podmlatku crveno-belih biti protivnik u osmini finala elitnog takmičenja, znaće se posle žreba u Nionu, zakazanog za petak u 13 sati.

 

Šerif - Crvena zvezda 0:0
(0:0, penali 2:4)
Stadion: “Mala Arena Šerifa”, Tiraspolj.
Žuti karton: Holodov (Šerif), Savić (Crvena zvezda).
Jedanaesterci: Burmaz (gol), Česnokov (promašaj), Matić (gol), Gliga (gol), Blagojević (gol), Mačalici (gol), Mitrović (gol), Ignjatov (promašaj).

Šerif: Čoban  (od 90. Samoilenko), Danilov (od 87. Ivanov), Mačalici, Gliga, Ojehovščij (od 66. Holodov), Česnokov, Gaju, Ignatov, Georgiju (od 66. Kovali), Kovčenko, Konohov.

Crvena zvezda: Katić, Mitrović, Blagojević, Matić, Savić, Pisar, Njamculović (od 90. Lazetić), Novaković (od 78. Miletić), Burmaz, Radulović, Babić.
Rezerve: Guteša, Pešović, Ilić, Miletić, Bačanin, Piplica, Lazetić.

 

 

 

Foto: FK Crvena zvezda