Veliki požar kod Leskovca, lančani sudar zbog gustog dima

|   Info
Veliki požar zahvatio je oko 14 h vinogorje na Rudarskoj čuki kod Leskovca a zbog gustog dima došlo je do lančanog sudara na starom putu.

 

Izvor: Beta

U nesreći je jedna žena lakše povređena, a oštećeno je pet vozila.

Saobraćajna nezgoda dogodila se na 500 metara od takozvane vlasotinačke petlje a povređena žena je prebačena u urgentni centar Opšte bolnice u Leskovcu."Moglo je da bude deset puta gore da sam vozio brzo. Srećom, deca su prošla bez povreda, ali su se uplašila", rekao je Beti vozač iz Surdulice koji je učestvovao u lančanom sudaru.

Vozila su se kretala iz pravca Grdelice kada se nad putem nadvio gust dim. Dragan Petković iz Leskovca rekao je da je vozeći 50 kilometara na sat, ušao u dim od koga se ništa nije moglo videti.

"Ođednom se ništa nije videlo, nisam znao u šta ulazim, šta se dešava. Stavio sam nogu na kočnicu, ali izgleda da je bilo kasno, tresnuo sam u nešto, ne znajući tog momenta da sam naleteo na lančani udes", ispričao je Petković.

Kako Beta nezvanično saznaje na mestu udesa, požar koji je zahvatio i jednu vikendicu izazvao je stariji čovek dok je palio strnjišta.

Požar je najpre gasilo jedno vatrogasno vozilo, ali je zbog nekontrolisanog širenja vatre, intervenisalo još nekoliko vatrogasnih ekipa.

Uviđaj na mestu udesa obavlja leskovačka policija, a saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom.