Vesić: Počela rekonstrukcija Ulice Matice srpske

|   Info
Radovi na rekonstrukciji Ulice Matice srpske koji podrazumevaju zamenu asfalta i uređenje trotoara na deonici dugačkoj dva kilometra koštaće 60 miliona dinara, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić prilikom obilaska ove saobraćajnice na Mirijevu.
Foto: Grad Beograd, Sekretarijat za informisanje

 

Izvor: Grad Beograd, Sekretarijat za informisanje

Događaju su prisustvovali pomoćnici gradonačelnika Andreja Mladenović i Aleksandar Marković,  sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović, predsednik opštine Zvezdara Miloš Ignjatović, predsednik Skupštine opštine Zvezdara Aleksandar Eror i član veća ove opštine Vladan Jeremić.

Foto: Grad Beograd, Sekretarijat za informisanje

Vesić je ovom prilikom precizirao da je investitor radova Vlada Republike Srbije, te da će posao  obaviti gradska preduzeća.

–Grad Beograd pokušava da obnovi što više ulica, jer se decenijama nije ulagalo u putnu infrastrukturu. Napravili smo plan, da u narednih deset godina rekonstruišemo sve ulice prve kategorije, za šta će nam biti potrebno pola milijarde evra – najavio je Vesić.

Obilazeći radove na opštini Zvezdara, zamenik gradonačelnika je iskoristio priliku da kaže da će Grad Beograd nastviti žestoko da se bori protiv investitora koji bez građevinske dozvole zidaju stambene objekte.

– Poslaćemo inspekciju na svako gradilište gde se nelegalno zidaju zgrade. Nećemo dozvoliti da na račun građana neko zaradi velike pare. Svi koji zidaju bespravno, neće moći da overavaju ugovore, neće moći da prodaju te stanove i da se priključe na struju. Oni će krivično odgovarati. Jer ko nelegalno gradi, taj krade od države i on mora da odgovara pred zakonam – rekao je Vesić.

Zbog „divlje“ gradnje, prema Vesićevim rečima, proradila su i neka klizišta, što direktno ugrožava bezbednost i imovinu građana.  
Predsednik opštine Zvezdara Miloš Ignjatović, zahvalio je Gradu Beogradu što strateškim prokjektima pomaže građanima ove opštine. On je ukazao na značaj povezivanja Dolačke i Pirandelove ulice, čime se skratio put od Mirijeva do Bulevara kralja Aleksandra.  

– Rekonstrukcija Matice srpske je najbolji primer kako Republika i Grad Beograd, a na inicijativu opštine pomažu građanima. Tu saradnju ćemo nastaviti – rekao je Ignjatović, naglašavajući da predstavnici opštine slušaju građane, a onda uz pomoć Grada Beograda rešavaju njihove probleme.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar