Vesić: Političko mišljenje se ne može izražavati tako što će se blokirati život drugih ljudi

|   Info
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas, povodom jučerašnjih protesta, da svako ima pravo da izrazi svoje političko mišljenje, ali je istakao da se svoje političko mišljenje ne može izražavati tako što će se blokirati život drugih ljudi.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet, TV Pink, Beoinfo

U izjavi za TV Pink, on je izrazio žaljenje što oni koji su juče organizovali proteste nisu poslušali apel Grada da ne blokiraju saobraćajnice.

"Svaki građanin koji je nezadovoljan nekim zakonom ima pravo da sakuplja peticije, ima pravo da protestuje, ali ne tako što će blokirati saobraćajnice. Juče smo imali 79 otkazanih gradskih linija a više od 25.000 ljudi nije moglo da koristi gradski prevoz kad je vršena blokada i to naprosto nije u redu", rekao je Vesić.

Kako prenosi Beoinfo, on apelovao na sve koji imaju nameru da izražavaju svoje političke stavove, organizuju proteste, da to više ne rade na ovaj način.

"Mi svi živimo u istom gradu i treba da poštujmo jedni druge, ne moramo svi isto da mislimo, ali nije dobro ponašati se na ovakav način, videli smo kakav je haos bio, a nema potrebe za tim", rekao je Vesić.