Vesić: Upućeni su neki zahtevi uoči sutrašnje sednice kriznog štaba

|   Info
Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je uoči sutrašnje sednice kriznog štaba, da su upućeni neki zahtevi, a prvi je da se radno vreme ugostiteljskh objekata produži do 1 sat posle ponoći, da se dozvoli muzika do 24 sata, jer sada nije dozvoljeno duže od 18 sati i da se omogući živa muzika, uz poštovanje svih mera.
Foto: Služba za saradnju sa medijima Vlade Srbije

 

Izvor: FoNet, TV Pink

Predlaže se takođe da se omogući nastava u prirodi, dozvola za mature, uz poštovanje svih protokola, i odluka da se od 21. juna u Beogradu, omoguće kongresi, koncerti i svadbe.

Vesić je za TV Pink rekao da se situacija sa vakcinisanim građanima dosta popravila, ali da je i dalje fokus na mlađima, koji su i dalje nepoverljivi.

Sa jučerašnjim danom je u Beogradu vakcinisano 52 odsto građana, što je 723.549 lica. Revakcinisano je 47 odsto punoletne populacije. U populaciji između 65 - 74 godine, prešli smo 91 odsto. Sada je fokus na mlađima, od 18 do 30 godina. U Beogradu je najbolje, sada je nekih 22 odsto, rekao je on.

Vesić dodaje da će, ukoliko na sednici kriznog štaba budu povučene mere vezane za zabranu koncerata, to značiti da će i sportski događaji moći da budu održavani.

Povodom četvrtog talasa koji se najavljuje za jesen, Vesić navodi da situacija koju smo imali do sada, neće biti i u tom periodu, jer će dosta građana biti vakcinisano.