Veslači otputovali na Svetsko prvenstvo

|   Sport
Za tri dana u Plovdivu počinje Svetsko veslačko prvenstvo za seniore na kojem će boje Srbije braniti Marko Marjanović u skifu, Miloš Vasić i Nenad Beđik u dvojcu i Miloš Stanojević u skifu za lake veslače.
Foto: Veslački savez Srbije

 

Na turniru u Bugarskoj učestvuje 950 veslača i veslačica iz 62 zemlje. Četiri predstavnika Srbije nastupaju u tri čamca. Naši reprezentativci su sa trenerima Nebojšom Ilićem i Aleksandrom Ivkovićem i Martinom Mačkovićem, kao rezervom, put Bugarske otputovali u četvrtak, gde će im se pridružiti i Stanojevićev trener, Francuz Sedrik Tublan.

Na Regatnoj stazi u Plovdivu predstavnici Srbije imaće tri dana za poslednje pripreme za start šampionata. Žreb kvalifikacionih grupa biće održan u subotu, a kvalifikacije u sve tri discipline u kojima nastupaju srpski reprezentativci, su u nedelju. U dvojcu je prijvaljeno 25 čamaca, u skifu 34, a u skifu za lake veslače 20.

Pred odlazak za Plovdiv koordinator programa za seniore i seniore do 23 godine Nebojša Ilić istakao je da su svi reprezentativci zdravi i da su maksimalno spremni za početak šampionata.

“Na osnovu rezultata u dosadašnjem delu sezone odlučili smo da na najjačem i najbitnijem takmičenju u ovoj godini nastupimo u tri discipline – dvojcu, u kojem će veslati Vasić i Beđik, skifu, gde se se ogledati Marjanović, i skifu za lake veslače, gde će se boriti Stanojević. U Plovdiv u svojstvu rezerve putuje i Mačković. Završne pripreme su protekle bez ikakvih problema, a svi reprezentativci su ih odradili po planu i programu. Kada budemo stigli u Bugarsku imaćemo još nekoliko treninga da se što bolje spremimo za početak šampionata”, kaže Ilić.

Na Svetskom prvenstvu u Bugarskoj učestvovaće sve posade koje su u dosadašnjem delu sezone pokazale najviše na međunarodnoj sceni, pa u našem timu imaju prilično jasnu sliku o kvalitetu protivnika. Da je konkurencija jaka potvrđuje i učešće Južnoafrikanca Levrinsa, vicešampiona sa Olimpijskih igara iz 2016. godine.

 

 

Foto: Veslački savez Srbije

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar