Mali: Do sada 121.000 prijavljenih građana za vaučere

|   Info
Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je danas da se do sada 121.000 građana prijavilo za besplatne vaučere za odmor u Srbiji, od ukupno 200.000 vaučera, među kojima 65.000 penzionera i 37.000 nezaposlenih lica.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet, Pink

Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, Mali je rekao da je želja predsednika Aleksandra Vučića, kada je reč o podeli vaučera u iznosu od 15.000 dinara, bila da se najpre izađe u susret onima kojima je to najpotrebnije, ali i da građani ostanu i provedu odmor u Srbiji.

“To je 15. 000 dinara po osobi, dakle jedan par penzionera dobija 30.000 dinara, to je ozbiljna pomoć i podrška. Opet smo pogodili pravo u metu'', rekao je Mali za “Novo jutro” televizije Pink.

On je objasnio da je dodela besplatnih vaučera podrška turizmu u Srbiji, naglasivši da su hoteli u Srbiji puni.

Mali je izneo podatak da je u prvih pet meseci ove godine 70 odsto turista više nego prošle godine i dodao da je to ogroman priliv za srpski turizam.

“To su i radna mesta, prilivi od poreza na dodatu vrednost, tako punimo budžet'', naveo je ministar.

Govoreći o novčanoj pomoći države građanima i privredi, Mali je rekao da je, još u vreme kada se korona virus tek pojavio, predsedniku Vučiću bio cilj da najpre umanji njegove negativne posledice.

“Ljudima je vraćena doza optimizma, ali smo takođe pokazali snagu naših finansija. To je odjeknulo baš kako treba. Za pomoć od 100 evra se prijavilo 6.100.000 građana Srbije, što govori da je mera bila potpuno opravdana. Ljudi su novac trošili na garderobu, lekove, namirnice, obrazovanje, a državi se to vratilo kroz PDV. Dakle, uprkos svemu što smo uložili, a uložili smo preko 8,8 milijardi evra tokom krize, mi smo potpuno stabilni i imamo dovoljno novca na računu, jer država vodi odgovornu politiku”, rekao je ministar.

Govoreći o predstojećoj jeseni i zimi, Mali je rekao da situacija nije laka i da zemlju čeka teška zima.

“Skaču cena gasa, nafte, struje. Ogromne su pripreme za zimu, predsednik Vučić, premijerka Ana Brnabić i ja radimo na tome svakodnevno”, rekao je Mali.