Otvorena manifestacija „Beogradski dani porodice”

|   Život
Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas, otvarajući manifestaciju „Beogradski dani porodice”, na Trgu republike, da će gradske vlasti "uložiti velika sredstva i energiju da ta manifestacija postane tradicionalna i nešto po čemu će Beograd, uz sve karakteristike koje ima, biti prepoznatljiv".
Foto: FoNet/Milica Vučković


Izvor: FoNet

Šapić je rekao da će u naredna dva meseca, koliko će trajati „Beogradski dani porodice”, širom centra grada biti "na desetine raznih manifestacija, događaja, biće puno pesme, radosti, veselja".

"Pokušaćemo da zadržimo i neke naše tradicionalne stvari koje gube trku s vremenom. Biće puno kulturno-umetničkih društava, mnogo mladih ljudi, dece koji će imati priliku da se predstave Beograđanima", rekao je Šapić.

Šapić je rekao da će kroz tu manifestaciju, koju organizuje Grad Beograd, pokušati da sačuvaju porodicu, koja je danas u velikim izazovima i iskušenjima, "kao nukleus društva, kao ćeliju našeg društva".

"Svi mi, na kraju krajeva, jesmo jedna velika porodica. Svi mi Beograđani, građani ove zemlje, čitav naš narod ukoliko ne budemo čuvali jedni druge i pokušavali da se nađemo jedni drugima u momentima kada je to neophodno onda se postavlja pitanje zbog čega živimo život", rekao je Šapić.

On je poručio da treba voditi računa jedni o drugima, jer "Beograd je uvek bio grad otvorenog srca, širokih zagrljaja i ruku".

"Mi ćemo se tako i u buduće ponašati", istakao je Šapić.

"Beogradski dani porodice", održavaju se drugu godinu za redom, a trajaće do 15. juna.  

To je manifestacija od posebnog značaja za Grad Beograd.

U okviru manifestacije, najavljeno je 18 tematskih zona na brojnim lokacijama od početka Knez Mihailove ulice do Kalemegdana, kao i u samom parku.

Biće organizovano više od 50 festivala, 100 koncerata, 50 bioskopskih projekcija na otvorenom, više od 30 pozorišnih predstava, kao i brojne sportske aktivnosti, te programi posvećeni video igrama, muzici.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar