Vučić: Srbija mora da snaži vojsku

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas vojnu zastavu komandantu Odreda vojne policije specijalne namene "Kobre" Darku Đošiću na svečanosti povodom dana tog odreda u kasarni "Vasa Čarapić" u Beogradu, na kojoj je ponovio obećanje o većem ulaganju u Vojsku Srbije.
Foto: FoNet/Milica Vučković

 

Izvor: FoNet

Komandant "Kobri" Darko Đošić istakao je da je vojna zastava svetinja, a da u sastav tog odreda ulaze najbolji.

Vučić je rekao da su vojnu zastavu zalužili marljivošću, posvećenošću, ali i ljubavlju prema otadžbini.

"Ona nikada ne sme da padne u ruke neprijatelju, baš kao ni pedalj naše zemlje. Najbolji garant da se to neće dogoditi su vaša i druge jedinice Vojske Srbije", rekao je Vučić, vrhovni komandant VS.

Vučić je ponovio Đošićeve reči da su "Kobre" tihe, ali ubojite, i dodao da mnogo rade.

Vučić je rekao da je Srbija pritisnuta od onih koji bi da joj komadaju zemlju i onih koji bi da je okrive za svoje greške i da je zato potrebno da Srbija snaži vojsku i da i preko mere ulaže u zaštitu svog suvereniteta, jer samo tako može da odvrati one koji bi da nanesu štetu Srbiji.

On je dodao da će "Kobre" posle 46 godina dobiti novi dom, a da će plate vojnika biti samo veće, ali da se od njih traži da na svaki poziv otadžbine odgovore sa "da".

"U decembru 2022. kada smo očekivali napad na naš narod na Kosovu i Metohiji i kada smo tražili angažman svih naših vojnika, jedina jedinica koja se stopostotno odazvala bile su 'Kobre'. Hvala što vam nikada nije bilo teško da budete prvi u redu u odbrani otadžbine. Daćemo sve od sebe da to ne morate da činite u budućnosti", rekao je Vučić.

Vučić je dodao da će se država u narednim danima i nedeljama svim političkim sredstvima boriti da sačuva obraz i ugled Srbije i da neće dozvoliti da srpski narod proglase za najgori narod.

Đošić je rekao da posle 35 godina, zahvaljujući brizi državnog rukovodstva, Vojska raspolaže modernim i savremenim sredstvima i da je ekonomska briga na najvišem nivou.

"Hvala što ste vratili dostojanstvo Vojsci Srbije", rekao je Đošić.

Svečanosti su prisustvovali i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar