Vlade Srbije i Italije potpisale 11 sporazuma

|   Info
Predstavnici vlada Srbije i Italije potpisali su danas 11 dokumenata, među kojima je i sporazum o uzajamnom priznavanju i zameni vozačkih dozvola.
Foto: FoNet/Ana Paunković

 

Izvor: FoNet

Ministri spoljnih poslova Srbije i Italije Ivica Dačić i Antonio Tajani potpisali su zajedničku izjavu, a Tajani i ministarka kulture Srbije Maja Gojković potpisali su sporazum o filmskoj koprodukciji.

Sporazum o saradnji u oblasti transportne infrastrukture potpisali su ministar građevinarstva Goran Vesić i ambasador Italije Luka Gori.

Potpisan je i memorandum o razumevanju sa Agencijom za osiguranje poslova spoljne trgovine Sače (SACE). Taj dokument potpisali su ministar trgovine Tomislav Momirović i direktorka Agencije Alesandra Riči.

Potpisan je i memorandum o razumevanju sa Institutom za internacionalizaciju italijanskih kompanija SIMEST, kao i memorandum o razumevanju sa bankom Kasa depisit e Prestiti.

Potpisan je i memorandum o razumevanju između Privredne komore Srbije (PKS) i Konfederacije italijanske industrije u Srbiji, kao i memorandum o razumevanju u oblasti poljoprivrede između PKS i Udruženja Filiera Italia.

Potpisan je i memorandum o razumevanju između Biosense instituta i Saveta za poljoprivredu i ekonomska istraživanja Italije, kao i memorandum između Srpskog udruženja inženjera konsultanata i Italijanskog udruženja inženjerskih, arhitektonskih i tehničko-ekonomskih konsultantskih organizacija.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar