Vlasta Velisavljević najbolji glumac pretposlednje večeri Filmskih susreta

|   Info
Publika na Letnjoj pozornici izabrala je Vlastu Velisavljevića za najboljeg glumca šeste večeri niških Filmskih susreta. Najstariji glumac na festivalu nagrađen je od gledalaca za malu, ali upečatljivu ulogu u filmu Žaba. Večeras se uz dodelu zvaničnih nagrada zatvara niška filmska smotra.
Foto: KCN

 

Izvor:Južne vesti    

“Simpatični dekica” srpskog filma pregurao je devedesetu, ali i dalje oduševljava publiku. Veliki aplauz posle projekcije filma Žaba publika na niškom festivalu pretvorila je u glasove i izabrala Velisavljevića za svog miljenika pretposlednje večeri.

Velisavljevićev lik nije imao ime ni previše prostora u bosansko-hercegovačkom filmu, ali je ostavio utisak na one koje su na Letnjoj pozornici ispratili ovu kamernu priču o svojevrsnom emocionalnom rastrojstvu.

Večeras se zatvara 53. izdanje festivala glumačkih ostvarenja. Niška publika ispratiće glumce, oni će vratiti ključeve grada do avgusta 2019, a pre toga, žiri će dodeliti Gran pri "Naisu", "Cara Konstantina", "Caricu Teodoru" i ostale nagrade.

Poslednje večeri niške filmske smotre biće prikazana još 3 filma. Kao i prošle godine kada su prikazane Senke nad Balkanom, Nišlije će i sada videti premijeru nove serije, ovoga puta - Koreni po romanu Dobrice Ćosića. Kako je ranije najavljeno biće prikazan i dokumentarac o niškom glumcu Desimiru Stanojeviću - Moj život je mjuzikl, kao i Neprilagođeni filmski grof o režiseru Milu Đukanoviću.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar