Vozač iz Kraljeva vozio sa 4,25 promila u krvi

|   Info
Kraljevačka policija zaustavila je u nedelju oko 23.30 sati vozača starog 37 godina koji je vozio automobil sa čak 4,25 promila alkohola u krvi.
Foto: televizija Kopernikus

Izvor: Telegraf.rs/Blic

Do zaustavljanja je došlo prilikom redovne kontrole vozila i vozača.

- Kada su proverili koliko ima alkohola u krvi, nisu mogli da veruju kada je aparat pokazao čak 4,25 promila. Odmah su ga priveli u stanicu. Određeno mu je policijsko zadržavanje i nakon toga biće priveden kod sudije za prekršaje gde će mu se suditi za nasilničku vožnju - kaže izvor iz policije.

Vožnja u pijanom stanju je neodgovorna prema drugima Foto: Profimedia

Ovo nije prvi put da čovek mortus pijan vozi na srpskim drumovima. Početkom godine sličan slučaj dogodio se na magistralnom putu Požarevac-Petrovac na Mlavi. Tada su pripadnici saobraćajne policije zaustavili su 35-ogodišnjaka iz petrovačkog sela Manastirica, koji je upravljao "hondom" sa čak 4,59 promila alkohola u krvi.

Beograđanin uhvaćen sa 14,7 promila alkohola u krvi: Oborio je svetski rekord, niko ne zna kako je preživeo, a sve zbog žene

Još se pamti "rekorder" iz Aleksinca, koji je upravljao motociklom sa 8,3 promila alkohola u krvi. On spada među najpijanije vozače koji je otkriven u akcijama saobraćajne policije u niškom kraju. Pomenuti Aleksinčanin je u septembru 2014. sleteo motociklom sa kolovoza, a kako je uspeo da preživi količinu alkohola od 8,3 promila nikome nije jasno ako se zna da je količina od četiri promila već potencijalno smrtonosna za polovinu konzumenata.

O kolikoj količina alkohola se radi dovoljno ilustruje podatak da 20 čašica žestokog pića popijenih za manje od jednog sata daje taj rezultat koji može biti fatalan.

Inače, svaki treći vozač u Srbiji priznao je da je za volan sedao pijan. Prema istraživanju, najveći broj pijanih vozača je otkriven u Nišu, Smederevu, Kruševcu, Zrenjaninu i Sremskoj Mitrovici.